Στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αγιάς, παρευρέθηκε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη. Στο χαιρετισμό της, η Λαρισαία Βουλευτής τόνισε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:
Εύχομαι σε όλους τους Σαρακατσάνους στην Αγιά, σε κάθε σημείο της πατρίδας μας, αλλά και απανταχού της Οικουμένης, να έχουν μια Καλή και Ευλογημένη Χρονιά, πλημμυρισμένη από αγάπη, ευημερία και δύναμη σε κάθε ψυχή που παλεύει να επιβιώσει απέναντι σε δυσθεώρητα εμπόδια.

Η εικόνα των νέων παιδιών που χορεύουν και τραγουδούν απόψε, μας γεμίζει ελπίδα πως το αύριο, θεμελιωμένο πάνω στον πολύτιμο θησαυρό των παραδόσεών μας, θα είναι πράγματι ασυγκρίτως καλύτερο από τη σημερινή τοξική μιζέρια, που κρατά καθηλωμένο τον Τόπο μας και τις δυναμικές δημιουργικές δυνάμεις του.

Καμαρώνω ειλικρινά αυτό που επιτυγχάνετε εσείς οι Σαρακατσάνοι σε αυτή τη γιορτή. Ενώνετε όλες τις γενιές, αποδεικνύοντας πως ο πολιτισμός μας, τα ήθη και τα έθιμα, αποτελούν τον βέλτιστο ενωτικό κρίκο, που μπορεί να μας αθροίσει όλους μαζί, για να πορευτούμε μονιασμένοι και ενωμένοι στην επόμενη μέρα της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας, που η νέα γενιά αξίζει να της κληροδοτήσουμε.

Σας εύχομαι σαν τον “φλάμπουρα”, όπως τον αποκαλείτε, που είναι φτιαγμένος από ξύλο τριανταφυλλιάς και φέρει τρία μήλα, για να’ ναι το ζευγάρι γερό και δυνατό με όλα τα καλά, έτσι και στις οικογένειές σας το φλάμπουρο να είναι πάντα ψηλά, απολαμβάνοντας κάθε πρόοδο και προκοπή, βλέποντας τους καθημερινούς σας κόπους να ανθίζουν και να καρποφορούν.»