Ο Δήμος Τεμπών, η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και το ΚΕΠ Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Γόννων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, πραγματοποίησε την Παρασκευή 5 Aπριλίου 2024 στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου, μια σειρά δράσεων και προληπτικών εξετάσεων, προκειμένου να τιμήσει αυτή την σπουδαία ημέρα αλλά και να συμβάλλει στην προώθηση των αξιών της πρόληψης και της καλής υγείας των συμπολιτών μας.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση η Γενική ιατρός του Κέντρου Υγείας Γόννων, κα Κουτσοθύμιου Άννα-Μαρία, η οποία αναφέρθηκε στην Πρόληψη – Αγωγή - Προαγωγή Υγείας και στον Προσυμπτωματικό έλενγχο. Ο απώτερος στόχος της ημέρας αυτής ήταν η πρόληψη για τη μείωση των εμφραγμάτων και των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων μέσα από την ενημέρωση για την υπέρταση και την αντιμετώπιση της με τους πλέον κατάλληλους τρόπους, καθώς και για την αξία υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε δωρεάν προληπτικός έλεγχος της αρτηριακής πίεσης , του σακχάρου και της χοληστερίνης στους πολίτες που παρευρέθηκαν από το προσωπικό του προγράμματος της Βοήθειας στο Σπίτι του Δήμου Τεμπών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Τσικλητάρη Πανωραία τονίζοντας την σπουδαιότητα των υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Περίθαλψης με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Τεμπών κ. Μητσογιάννης Νικόλαος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, ότι η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η διασφάλιση της είναι η ύψιστη προτεραιότητα τόσο ατομικά όσο και κοινωνικά για όλους μας.