Η Ομάδα Ενεργειακής Γυμναστικής & Ασκήσεων – ΟΜ.Ε.Γ.Α.-3 συνεχίζει τη λειτουργία της για 3η χρονική περίοδο 2023-2024 και δημιουργεί 2ο Τμήμα, του οποίου οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Δευτέρα, στις 5:00 μ.μ. στο 33ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, στη Νέα Σμύρνη.

Υποστηρίζεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών ν. Λάρισας – ΠΟΚΕΛ και υπεύθυνη είναι η Μαριάνθη Φαφάνα, εκπαιδευτικός κι εμψυχωτής. Απευθύνεται σε αρχάριους κι έμπειρους, λειτουργεί εθελοντικά κι όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τηλεφωνεί στο 6945532393.

Η Ομάδα αποτελείται μέχρι 15 άτομα, κυρίως γυναίκες αλλά και άντρες, που συναντιούνται 1 φορά τη βδομάδα κι εκτελούν αναπνευστικές κυρίως ασκήσεις, stretching, ασκήσεις για εκγύμναση του Σώματος, που χτίζουν μύες, αναπτύσσουν τα ενεργειακά κέντρα, ενδυναμώνουν την άμυνα του οργανισμού κι εξαφανίζουν άγχος και stress, στοχεύουν στην ακεραιότητα της σωματικής δομής, στη σύνδεση και στην ελαστικότητα των μερών του σώματος.

Πρόκειται για ένα μονοπάτι με βαθύτερα οφέλη, για καλύτερη υγεία, ισορροπία και ψυχική διαύγεια, ευλυγισία, δύναμη, αντοχή, ενισχυμένη ευελιξία, θεραπεία, εκτόνωση, γαλήνη, τόνωση ζωτικότητας, έλεγχος του εαυτού, αρμονική ζωή, μέσω τεχνικών χαλάρωσης και αναπνοών, διατήρηση της ηρεμίας και της αυτοπεποίθησης.