Σε θεσσαλικό έδαφος αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο deal της Trade Estates, η οποία βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά του εμπορικού πάρκου που λειτουργεί στη Νίκαια της Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας mononews, η ΑΕΕΑΠ του ομίλου Φουρλή ενδιαφέρθηκε να προχωρήσει στην απόκτηση του retail park, μία συναλλαγή για την οποία είχε μιλήσει πρόσφατα ο Βασίλης Φουρλής. Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου logistics center του ομίλου στα Οινόφυτα, ο ίδιος δήλωσε πως επίκεινται ανακοινώσεις για την εξαγορά δύο εμπορικών πάρκων σε επαρχιακές πόλεις, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Το εμπορικό πάρκο είναι ιδιοκτησίας της Vita Development του Βασίλη Μουχτάρη, ενώ στο τιμόνι της εταιρείας είναι ο Αιμίλιος Αλεξιάδης. Το ακίνητο βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Αθηνών και διαθέτει 3.500 θέσεις στάθμευσης. Στους μισθωτές του ανήκει τόσο ο όμιλος Φουρλή, με καταστήματα ΙΚΕΑ και Intersport, όσο και η Jumbo, η βορειοελλαδίτικη αλυσίδα Μασούτης και η LeRoy Merlin.

Σημειωτέον ότι το κατάστημα της τελευταίας θα εξαιρεθεί από τα assets που σκοπεύει να εκμισθώνει η Trade Estates, αφού ανήκει στη λειτουργούσα τα LeRoy Merlin στην Ελλάδα, SGB, η οποία είναι συμφερόντων του Παύλου Φουρλή.

Την κατασκευή είχε αναλάβει η Intrakat του ομίλου Κόκκαλη και το εμπορικό πάρκο αποπερατώθηκε το 2011. Η εταιρεία είχε κατασκευάσει υπόγειο κατάστημα, αποθήκες και Η/Μ χώρους 8.640 τ.μ. και ισόγεια καταστήματα 8.600 τ.μ..

Το ΙΚΕΑ που λειτουργεί στο εμπορικό πάρκο της Λάρισας ανήκει στα καταστήματα της αλυσίδας οικιακού εξοπλισμού που δεν είναι ιδιοκτησίας της Trade Estates, ενώ αποτελεί το ένα από τα δύο σημεία πώλησης που «μίκρυνε» η Housemarket. Θυμίζουμε πως η ΙΚΕΑ προχώρησε πέρσι στη μείωση των τετραγωνικών σε Λάρισα και Ιωάννινα από 20.000 σε 10.000 τ.μ. έκαστο, στην προσπάθεια εξορθολογισμού του δικτύου της, υπολογίζοντας ότι θα εξοικονομήσει 3 εκατ. ευρώ ετησίως.

Έργο της Vita Development είναι και το retail park των Ιωαννίνων, στο οποίο εκτός από το προαναφερθέν ΙΚΕΑ, φιλοξενούνται καταστήματα της Jumbo και της LeRoy Merlin. Το συγκεκριμένο πάρκο που θα μπορούσε να ενταχθεί επίσης στη φαρέτρα της Trade Estates, κατασκευάστηκε από την Τέρνα το 2010 και βρίσκεται στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Άρτας.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr (με πληροφορίες από Χριστίνα Παπαγιάννη mononews.gr)