Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλούν τους συναδέλφους τους τα μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Λάρισας διεκδικώντας επαναφορά των μισθών τους στα επίπεδα του 2012.

Σε ανακοίνωση  το Συνδικάτο αναφέρει τα εξής;

"Φαίνεται πως η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν χάνει καθόλου χρόνο και πιστή στις δεσμεύσεις της απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη ο Υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και σύμφωνα με τον πρώτο, διαπίστωσαν  «σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα»!

Ποια είναι αυτά;

Πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών στα 511 για τους νέους κάτω των 25, προκειμένου να δεχτούν οι ξενοδόχοι την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751.

Νέο πρόγραμμα voucher στον Τουρισμό για 8.000 ανέργους

Νομοθέτηση και για νέα ευελιξία στη διάρκεια της θερινής περιόδου, ώστε οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να μην λαμβάνουν τα ρεπό τους και αυτά να αναπληρώνονται με την λήξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Ας μην χάνουμε άλλο χρόνο κι εμείς!

Ξενοδοχουπάλληλοι μόνιμοι και εποχικοί δεν δεχόμαστε καμία μείωση σε μισθούς και δικαιώματα! Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε εδώ και τρία χρόνια. 

Οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό, που εδώ και δύο χρόνια είμαστε χωρίς ΣΣΕ, που δουλεύουμε μαύρα διεκδικούμε επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012

Δεν δεχόμαστε καμιά νέα κλοπή των ασφαλιστικών μας εισφορών, που θα φέρουν νέες μειώσεις σε συντάξεις, υγεία-πρόνοια. Είναι κι αυτές μισθός δικός μας, από τον ιδρώτα μας

Τέλος στο αίσχος των voucher! Δεν θα δουλεύουμε τζάμπα για την εργοδοσία. Οι νέοι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι! Η αναγγελία της συνέχισης τέτοιων προγραμμάτων δείχνει την αντεργατική κατεύθυνση που έχει κι αυτή η κυβέρνηση απέναντι στους νέους εργαζόμενους.

Αποκαλύπτεται επίσης περίτρανα, τι σκοπούς εξυπηρετούσε η υπογραφή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας στην κατάργηση του 8ωρου, αφού έβαλε το θεμέλιο για την κατάργηση του 5θημέρου και τη νομοθέτηση της απλήρωτης δουλειάς που ζητούν οι μεγαλοξενοδόχοι. Αποκαλύπτεται πόσο αναγκαίο είναι να τελειώνουμε με εργοδοτικό συνδικαλισμό".