Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Λαρισαίων στη συνάντηση που έγινε στην πόλη Pacos de Fereira στην Πορτογαλία από τις 21-24 Απριλίου 2015 στα πλαίσια του δικτύου WoodFootprint του προγράμματος Urbact II. 

Οι εκπρόσωποι του Δήμου Λαρισαίων Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης και ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Γιώργος Σούλτης και ο Καθηγητής του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου Δρ. Γεώργιος Νταλός παρουσίασαν το Τοπικό Σχέδιο Δράσης πάνω στον κλάδο του επίπλου για την πόλη της Λάρισας για το οποίο απέσπασαν τα συγχαρητήρια των υπολοίπων πόλεων που συμμετείχαν στη δράση. Η καινοτομία των ιδεών με βάση τη χρήση νέων υλικών και τη μείωση του κόστους παραγωγής των επίπλων έκλεψαν την παράσταση ενώ στην παρουσίαση των προτάσεων μέσω poster η Λάρισα κατά κοινή παραδοχή ξεχώρισε για την εφαρμοσιμότητα των ιδεών της. 

Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της παραμονής τους είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε επιχειρήσεις ενώ δόθηκε και αρκετός χρόνος να αναπτυχθούν ιδέες και συνεργασίες για μελλοντικά σχέδια δράσης ανάμεσα στο Δήμο Λαρισαίων και τις υπόλοιπες πόλεις από την Ιταλία, Εσθονία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Αγγλία, Δανία και το Βέλγιο που συμμετείχαν στο δίκτυο.

Ο επόμενος στόχος για το Δήμο Λαρισαίων αλλά και για το Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου του ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι η συμμετοχή στο URBACT III που αποτελεί την ομπρέλα αυτών των δράσεων.