«Τους τελευταίους μήνες η σαφής στάση πληρωμών που έχει κηρύξει το κράτος έχει πλήξει πρωτίστως τον τομέα της υγείας και ήδη παρατηρούνται τεράστιες ελλείψεις σε υλικοφαρμακευτικό υλικό που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων ασθενών». Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστα Ματσιόλα με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 1ου  Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου των Φαρμακευτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, στo Βόλο, με θέμα «Φαρμακείο και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – ο ρόλος του φαρμακοποιού».

Ο Θεσσαλός πολιτικός επισημαίνει ότι «το θέμα του Συνεδρίου είναι σαφώς επίκαιρο και σημαντικό. Δυστυχώς, η παρατεταμένη οικονομική κρίση αλλά και ανορθολογικές πολιτικές ετών, όπου κυριάρχησε η υπερβολή και η έλλειψη ελέγχου και προγραμματισμού, έχουν οδηγήσει το σύστημα υγείας σε μια πρωτοφανή κρίση. 

Την ίδια ώρα, ο κλάδος των φαρμακοποιών υφίσταται τις συνέπειες της εν γένει αρνητικής κατάστασης, η οποία διαρκώς επιδεινώνεται από την πολιτική ανεπάρκεια και τις καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων, όπως και την επίθεση που δέχεται κάθε εγχώριος υγιής παραγωγικός τομέας, όπως είναι ο φαρμακευτικός κλάδος». 

Σε ότι αφορά στους φαρμακοποιούς, σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο «διαμορφώνεται ένα νέο αρνητικό περιβάλλον, το οποίο θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις».