Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και Σάββατο 31 Οκτωβρίου στις 9 το βράδυ, στο «Θέατρο του Μύλου» και στα πλαίσια των «Θεατρικών Συναντήσεων-Φθινόπωρο-2015», θα παρουσιαστεί το έργο του Πάρι Τακόπουλου:

«Ο ΠΡΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΩΝ ΜΟΝΙΚΙΝ»

Ένας «μονόλογος χωρίς αρχή και τέλος..», σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νίκου Καλαμό.

Το «Θεατρικό Φυτώριο Αίγινας» συμμετέχει στις «Θεατρικές συναντήσεις» που διοργανώνει όπως κάθε Φθινόπωρο το «Θεσσαλικό Θέατρο», με το έργο αυτό που έγραψε ο Πάρις Τακόπουλος.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: 10€ και 8€ το Φοιτητικό-Ανέργων.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ο Προτελευταίος των Μόνικιν ( παραλλαγή του τίτλου : «Ο Τελευταίος των Μοϊκανών») είναι ο μύθος του Έλληνος και Ρωμιού Μόνικιν, ενός απελπισμένου νέου που εξιστορεί όλες τις δοκιμασίες του, τωρινές και παλιές, μέχρι τις προγονικές του, όπως «συλλογάται» την ματαιότητα των ανθρώπινων πραγμάτων, ενώ αισθάνεται πολύ μόνος, εγκαταλελειμμένος από τ’αγαπημένα του πρόσωπα, αναζητώντας ένα σημαίνον τέλος στην χωρίς σημασία ζωή του.

Το ελληνικό κονιάκ και το σκωτσέζικο ουίσκι είναι αρχικά τα μοναδικά όπλα του Μόνικιν, που τον κρατούν ζωντανό μαζί με το χιούμορ του. Χωρίς να βιάζεται να θέσει τέρμα στη ζωή του δείχνει ότι προτιμά να αναβάλλει συνεχώς την τελική του «αναχώρηση». Θα την αναβάλει όμως αυτή την φορά ; Ο δημιουργός της αφήνει τελικά το κοινό, να το ανακαλύψει.

Ο μονόλογος αυτός είναι ένα χιουμοριστικό ρεσιτάλ ζωής… και απογνώσεως που προλέγει ένα δυσοίωνο και θαρραλέο εξιλαστήριο μέλλον. «Ο Προτελευταίος των Μόνικιν» είναι μια σύγχρονη ελληνική κωμικοτραγωδία, κάθε ανθρώπου που φοβάται την ζωή περισσότερο από τον θάνατο, ενώ ταυτοχρόνως διατηρεί κάποια ελπίδα.

Ο Μόνικιν, όπως έγραψε ένας κριτικός για το ετήσιο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου τον Αύγουστο του 2005, είναι ένας αξιαγάπητος «αντιήρωας», γραμμένος από έναν θεατρικό συγγραφέα, τα έργα του οποίου είναι γεμάτα από ακροβασίες του λόγου, και λογοπαίγνια, ανάλογα με αυτά του James Joyce.