Με ιδιαίτερη χαρά και γεμάτοι ζήλο και κέφι ξεκίνησαν τις συναντήσεις τους, νέοι και νέες του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στον θαυμάσιο χώρο του κηποθέατρου, στο πάρκο του Αλκαζάρ, το βράδυ της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου 2015. Μετά την συμπροσευχή τους στην αρχαία βασιλική του αγίου Αχιλλίου, όπου εβίωσαν μοναδικές στιγμές κατά την ακολουθία του υπαίθριου εσπερινού και παίρνοντας την ευχή του Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, κατηφόρισαν στο Αλκαζάρ, όπου συναντήθηκαν μεταξύ τους και σχεδίασαν πραγματικά πολλά και σπουδαία πράγματα για την νέα ιεραποστολική και κατηχητική χρονιά. Στην σύναξη αυτή των μελών του γραφείου Νεότητος μίλησε ο π.Αχίλλιος, χαιρέτισε ο π.Ιγνάτιος, ενώ οι υπεύθυνοι του γραφείου Κωνσταντίνος Τσιουμπέκας και Νικολέτα Παπαγεωργίου ανέπτυξαν το πρόγραμμα δράσης του γραφείου, τόσο στις συνάξεις των νέων, όσο και στις ενοριακές κατηχητικές συντροφιές. Μέσα στην ωραία αυτή και πνευματική ατμόσφαιρα τονίστηκε η σημασία και η ανάγκη της ουσιαστικής κατήχησης των παιδιών σήμερα και ανακοινώθηκαν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν το ξεκίνημα της κατηχητικής δράσεως κατά τον μήνα Οκτώβριο, όπως:

-Συμμετοχή των μαθητών των κατηχητικών σχολείων σε κοινές μαθητικές υποδειγματικές θείες λειτουργίες, 

-διοργάνωση ποδηλατοδρομίας, με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων παιδιών των κατηχητικών ομάδων από την κεντρική πλατεία Λάρισας με ενδιάμεσους σταθμούς-πέρασμα από τις ενορίες της πόλεως. (Κυριακή 18/10 στις 11.30 π.μ.)

-τακτικές ραδιοφωνικές εκπομπές νεανικών προβληματισμών στην εκκλησιαστική ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως, που εκπέμπει στους 96,3 μεγακύκλους των fm, 

-διοργάνωση εορτής νεότητος, 

-δημιουργία ομάδων επισκέψεως και διακονίας των ασθενών παιδιών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλεως, έμπρακτη βοήθεια από νέους σε νέους,

 -διοργάνωση έκθεσης ζωγραφικής των παιδιών με θέμα σχετικό με την τοπική αγιολογία, 

 -σύναξη υπό του Μητροπολίτου κ.Ιγνατίου, όλων των υπευθύνων του κατηχητικού έργου, κατηχητών και κατηχητριών όλων των ενοριών την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Επιουσίου της Ιεράς Μητροπόλεως με κεντρικό ομιλητή τον Ελλογιμώτατο καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ.Παναγιώτη Σκαλτσή, ο οποίος θα παρουσιάσει τις σημερινές ανάγκες της κατηχήσεως των νέων ανθρώπων και θα αναπτύξει ειδικότερα το θέμα “Μυστηριακή ζωή και κατήχηση” 

-και δημιουργία νέου κύκλου συνάντησης νέων, φοιτητών και επιστημόνων υπό του γραφείου νεότητος, κάθε Σάββατο βράδυ στις 9 στην χριστιανική κατακόμβη του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, με κεντρικό θέμα: “ΕΓΩ ΕΣΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ”.