Το πρόγραμμα εκδρομών της φετινής σεζόν για τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Τεμπών ξεκίνησε με την εκδρομή των μελών του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου. Oπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "η εκδρομή μας είχε προορισμό τα Μετέωρα στη Μονή Βαρλάαμ , στη Μονή Χρυσίνου την Καλαμπάκα, τη γέφυρα Μουργκάνι και τα Τρίκαλα.
Πραγματοποιήθηκε προσκύνημα στη Μονή Βαρλάαμ. Εκεί ο πατέρας Ιωάννης μας ξενάγησε στο χώρο του μοναστηριού. Μας μίλησε για την ιστορία του,  και μας περιέγραψε τις αγιογραφίες. Επισκεφθήκαμε το μουσείο που βρίσκεται στο μοναστήρι και θαυμάσαμε το όμορφο τοπίο των Μετεώρων.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα συμπεριλάμβανε προσκύνημα στη Μονή Χρυσίνου. Εκεί επισκεφθήκαμε το μοναστήρι και γνωρίσαμε τον «διορατικό» πατέρα Ιωάννη. Μας μίλησε για το έργο του, για το μοναστήρι και έδωσε την ευχή του στον καθένα μας ξεχωριστά.
Μετά από το προσκύνημα αυτό, επισκεφθήκαμε τη γέφυρα Μουργκάνι και στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε στο εστιατόριο «ο Πλάτανος» για μεσημεριανό γεύμα.


Και λίγο πριν την αναχώρηση μας για το Μακρυχώρι, επισκεφθήκαμε την πόλη των Τρικάλων όπου ήπιαμε τον απογευματινό μας καφέ και θαυμάσαμε το όμορφο κέντρο της πόλης των Τρικάλων.
Τα μέλη του ΚΑΠΗ, ευχαριστούν προσωπικά το Δήμαρχο για την ευγενική προσφορά του και για την ευαισθησία του στην Τρίτη ηλικία."