Τη συγκινητική κωμωδία «Ο κύριος Όβε» προβάλει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη από τη Δευτέρα 4 μέχρι την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου στις 21:30 στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος – Μπαρμπής Βοζαλής.
Ο Σουηδός σκηνοθέτης Χάνες Χολμ («Διακοπές στην Ελλάδα») μεταφέρει στο σινεμά το ομώνυμο best seller του Φρέντρικ Μπάκμαν, που έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Η ταινία έσπασε ρεκόρ στα ταμεία της Σουηδίας, μπαίνοντας έτσι στο top-5 των πιο επιτυχημένων ταινιών όλων των εποχών.
Ο κύριος Όβε είναι ένας εσωστρεφής και στριμμένος μισάνθρωπος ο οποίος έχει χάσει πριν λίγο καιρό τη γυναίκα του. Σκοπός του είναι «να πάει να τη συναντήσει» άμεσα, αλλά η μετακόμιση μιας φασαριόζικης οικογένειας δίπλα του, θα του αλλάξει με απρόοπτο τρόπο τα σχέδια σε μια γλυκόπικρη κομεντί πάνω στη θλίψη, την απώλεια και τη βορειοευρωπαϊκή νοοτροπία.
Ο Ρολφ Λάσγκαρντ, υποδύεται ιδανικά τον γεροπαράξενο χαρακτήρα που προσπαθεί να κρατηθεί μόνος, όσο κι αν ο περίγυρος τον καλεί να συμμετάσχει στη ζωή.
Πρόκειται για μια τρυφερή ταινία που προσφέρει γέλιο και συγκίνηση ταυτόχρονα, φτιαγμένη με τα υλικά του απλού, αγνού κινηματογράφου.
Δραματική κομεντί 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116'
Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Χάνες Χολμ με τους: Ρολφ Λάσγκαρντ, Ζόζαν Άγκουν , Φίλιπ Μπεργκ.
Γενική είσοδος 4 ευρώ