Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας, με την ευκαιρία του έτους Νίκου Καζαντζάκη, διοργανώνει εκδήλωση με τον τίτλο: «Κινηματογραφικός Καζαντζάκης, ο Ανατρεπτικός» .
Στην εκδήλωση που εντάσσεται στις επετειακές εκδηλώσεις για τη 10η διοργάνωση, το Φεστιβάλ  θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει στην πόλη μας τον πρόεδρο της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, κ. Γεώργιο Στασινάκη.
Η διοργάνωση γίνεται με τη συνεργασία του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Europe direct ,της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας-Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών, την Τρίτη 16 Μαϊου στις 8 το βράδι στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας.
Είσοδος Ελεύθερη
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: 
•    Ομιλία του προέδρου της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη  κ. Γεώργιου Στασινάκη, με θέμα «Νίκος Καζαντζάκης, ένας στοχαστής του καιρού μας», και
•    Εισήγηση του κ. Νίκου Αρτινού, κριτικού κινηματογράφου και Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας, με τίτλο «'Ένστικτα και Πειρασμοί στον κινηματογραφικό Καζαντζάκη» . Το θέμα της εισήγησης επικεντρώνεται στην κινηματογραφική απόδοση των ιδεών και των ηρώων του Νίκου Καζαντζάκη, έτσι όπως τις αντιλαμβάνονται σπουδαίοι σκηνοθέτες, όπως οι Ζυλ Ντασέν (Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται, 1957), Μιχάλης Κακογιάννης (Αλέξης Ζορμπάς, 1964) και  Μάρτιν Σκορσέζε (Ο τελευταίος Πειρασμός, 1988).
•     Θα προβληθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τις παραπάνω ταινίες.