Στον απόηχο των εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο Δήμος Λαρισαίων για την απελευθέρωση της πόλης από τους Γερμανούς και ενόψει της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών και την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, θα προβάλλει την ταινία «Kapo» (Σκλάβοι Χωρίς Αλυσίδες) του Τζίλο Ποντεκόρβο, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:00 και στις 21:30 στο Χατζηγιάννειο. 

Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας το 1960, το «Kapo» του Τζίλο Ποντεκόρβο («Η μάχη του Αλγερίου») μιλάει για μία ιστορία που δεν πρέπει να ξεχάσουμε: Για  τα στρατόπεδα συγκέντρωσης όπου «το μαύρο τρίγωνο στο χιτώνιο ήταν για τους εγκληματίες. Οι πολιτικοί κρατούμενοι είχαν κόκκινο τρίγωνο. Οι Εβραίοι είχαν κίτρινο άστρο…». 

Ανάμεσά τους τα μαύρα τρίγωνα «είχαν την καλύτερη μεταχείριση, ήταν η αφρόκρεμα» γιατί από αυτά οι SS διάλεγαν τους επίλεκτους φρουρούς για τα στρατόπεδα, τους Kapo. 

Ο Ποντεκόρβο καταβυθίζεται στην ιστορία των Kapo και διηγείται το μίσος, τη βία και την κτηνωδία, «εκεί όπου άνθρωποι και συνειδήσεις εκμηδενίζονται. Μόνο ένα πράγμα δεν μπορεί να καταστραφεί, η αγάπη». 

Μια σπουδαία ταινία για τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής. 

 

Σενάριο: Τζίλο Ποντεκόρβο, Φράνκο Σολίνας

Πρωταγωνιστούν: Σούζαν Στράσμπεργκ, Λοράν Τερζιέφ, Εμανουέλ Ριβά, Ντίντι Περέγκο, Τζιάνι Γκάρκο

Διάρκεια

116' 

Γενική είσοδος 4 ευρώ