Μια ξεχωριστή θεατρική εμπειρία έχουν τη χαρά να απολαμβάνουν τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου  Λαρισαίων παρακολουθώντας την κουκλοθεατρική παράσταση «Οι μύθοι του Αισώπου»  στο Δημοτικό Κουκλοθέατρο στον Μύλο του Παπά.

Τα παιδιά μεταφέρονται στο μαγικό δάσος των παραμυθιών που ζωντανεύουν 13 κούκλες στο εξαιρετικό σκηνικό της παράστασης που οργάνωσε ο Δημοτικός Κουκλοθίασος Τιριτόμπα  με την επιμέλεια της κύριας Φωτεινής Καλούδη. "Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας”, “Η αλεπού κι η κότα”, 'Ο λαγός και η χελώνα”, “Ο γάιδαρος που ήθελε να γίνει λιοντάρι”  μεταφέρουν   τη σοφία τους  με λόγο απλό και κατανοητό  διδάσκοντας  σημαντικές αξίες  ζωής.

Ο μεγάλος παραμυθάς Αίσωπος συνεχίζει να εμπνέει μικρούς και μεγάλους  καθώς οι ιστορίες του διατηρούν τον διαχρονικό χαρακτήρα τους και παραμένουν επίκαιρες  χιλιάδες χρόνια μετά την εποχή τους. «Οι Μύθοι του Αισώπου»  εντάσσονται  στο πρόγραμμα όλων των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Λαρισαίων ενώ την παράσταση της Τετάρτης 3 Μαΐου παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και  Δια βίου Μάθησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης και η Διευθύντρια  Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου  που έγιναν  πάλι παιδιά κοντά στα παιδιά! 

Σε μια εποχή που πολλές αρχές και αξίες καταρρίπτονται και αμφισβητούνται, η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου  Λαρισαίων σπέρνει το σπόρο της γνώσης που θα ανθίσει και θα καρπίσει σε όσους κρατούν το μέλλον στα χέρια τους, τα  παιδιά.