Στον «χορό» των διεκδικήσεων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της επιχειρούμενης συγχώνευσης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μπαίνει πλέον δυναμικά και ο Δήμος Λαρισαίων. Αυτό κατέστη σαφές στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε εκτάκτως το θέμα της προτεινόμενης συγχώνευσης. 

Με αφορμή βεβαίως και τις τελευταίες εξελίξεις από τις οποίες φαίνεται ότι το Υπουργείο Παιδείας υιοθέτει πλήρως το σχέδιο-πρόταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και δεν λαμβάνει υπόψη βασικά αιτήματα-προτάσεις του ΤΕΙ Θεσσαλίας. 

Πρόθεση είναι να υπάρξει ειδική συνεδρίαση αποκλειστικά για αυτό το ζήτημα (πριν την έκδοση του πορίσματος), ενώ όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου η μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής στη Λάρισα θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων. 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, που εξελίσσεται με γοργούς ρυθμούς, αφορά στην πόλη και την ανάπτυξή της και το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να τοποθετηθεί. 

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έχει κανονίσει την ερχόμενη εβδομάδα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, για το θέμα. 

Ο δήμαρχος στη δευτερολογία του σημείωσε ότι οι τοπικισμοί είναι άγονοι και δεν δίνουν καμία διέξοδο. Ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Ξενοφών Σπηλιώτης, παρουσίασε το σχέδιο- πρόταση του ΤΕΙ Θεσσαλίας ξεκαθαρίζοντας ότι το ΤΕΙ κινείται στη λογική του Υπουργείου Παιδείας που είναι η πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ της χώρας μέσω των συνενώσεων, όμως υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν.

Νατάσα Πολυγένη (Ελευθερία)