Πλησιάζει η Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ημέρα εκλογής του νέου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου και οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις μεταξύ των Μητροπολιτών εντείνονται, πλέον στα πηγαδάκια της Ιεραρχίας.
Το τριπρόσωπο, από το οποίο θα γίνει η τελική εκλογή, φαίνεται πάντως πως έχει διαμορφωθεί.
Και οι τρεις πιθανοί υποψήφιοι έχουν λάβει την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και παρά τα θρυλούμενα, ουδείς έχει λάβει επίσημα χρίσμα.
Οι Αρχιερείς καλούνται να ψηφίσουν κατά την κρίση και την συνείδησή τους και το αποτέλεσμα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ενώ τώρα που πλησιάζουμε στην ευθεία, δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί.
Στο τριπρόσωπο λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr, θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Νικολόπουλος, α’ γραμματέας της Συνόδου, ο οποίος εκ της θέσεώς του έχει ένα προβάδισμα.
Έγκριτος νομικός και θεολόγος, άνθρωπος ισορροπιών, γνώστης της ποιμαντικής και της διοίκησης, έχει την στήριξη των Μητροπολιτών Μεσσηνίας και Ιλίου, προκειμένου να εκλεγεί Μητροπολίτης σε μία Μητρόπολη στην οποία οι ισορροπίες κρίνονται απαραίτητες, με δεδομένες τις δυσκολίες του παρελθόντος.
Στις άλλες δύο θέσεις θα είναι τα πνευματικά παιδιά του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης κυρού Ιγνατίου, ο οποίος, πριν μεταβεί στην Αμερική για την τελευταία μεγάλη δοκιμασία της υγείας του, είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, εάν δεν κατάφερνε να επιστρέψει νικητής, να τον διαδεχτεί ένας από τους δύο και αυτή η επιθυμία του είναι γνωστή και σε πολλούς αρχιερείς.
Ο ένας είναι ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης.
Καλλικέλαδος, θεολόγος κληρικός, επικοινωνιακός, διατηρεί άριστες σχέσεις με τους πολιτικούς της περιοχής, γνώστης των θεμάτων της Μητροπόλεως, συνέδραμε τον μακαριστό Ιγνάτιο στην επισκοπική του διακονία.
Ο άλλος είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Μουρτζανός, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Λαρίσης.
Μορφωμένος κι αυτός, με μεταπτυχιακά στη Θεολογία, την Φιλοσοφία και την Ιατρική, γνώστης ξένων γλωσσών, με αμεσότητα στην επαφή με τους νέους και την τοπική κοινωνία, καθότι και Λαρισαίος στην καταγωγή, με διοικητική εμπειρία, έμεινε κι αυτός κοντά στον μακαριστό Ιγνάτιο μέχρι το τέλος.
Είναι σίγουρο ότι πολλοί Αρχιερείς θα στηρίξουν και τους δύο στην ψηφοφορία του τριπροσώπου, σεβόμενοι την επιθυμία του γέροντά τους, αφήνοντας ανοιχτή την στάση τους κατά την τελική ψηφοφορία.
Πληροφορίες λένε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν εκφράστηκε ανοιχτά υπέρ κάποιου υποψηφίου, το αποτέλεσμα θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα, χωρίς να αποκλείονται εκπλήξεις.
Την Παρασκευή λοιπόν τα σπουδαία....

romfea.gr