Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του ΔΣΛ κ. Αντώνης Γραβάνης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου σημειώνει τα εξής:

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Γραβάνης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υποψηφιότητάς του, η οποία προέκυψε κατόπιν ομόφωνης απόφασης των κατά καιρούς εκλεγέντων μελών της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων. Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημαντική ανανέωση που επιχειρείται τόσο με τη δική του υποψηφιότητα, όσο και με τους 14 υποψηφίους συμβούλους που την υποστηρίζουν.

Τόνισε ιδιαιτέρως την αδήριτη ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και επιπέδου στη διεξαγωγή του προεκλογικού και μετεκλογικού διαλόγου, κάτι που αποτελεί και βασικό διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, εφόσον τα πρόσωπα είναι οι φορείς της εκάστοτε νοοτροπίας και η επιλογή των κατάλληλων προσώπων αποτελεί την πεμπτουσία των εκλογών.

Στη συνέχεια ο κ. Γραβάνης πραγματοποίησε μια αναδρομή στο προσωπικό του έργο κατά τη δεκαετή θητεία του ως μέλος Δ.Σ., ταμίας και Γενικός Γραμματέας του ΔΣΛ, απαριθμώντας συγκεκριμένες δράσεις που φέρουν την προσωπική του σφραγίδα, είτε επειδή πραγματοποιήθηκαν κατόπιν δικής του εισήγησης, είτε επειδή υλοποιήθηκαν υπό τη δική του ευθύνη και μέριμνα όπως:

Καθημερινή ενημέρωση και Διαχείριση ιστοτόπου DSLAR επί 9 συναπτά έτη αφιλοκερδώς

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς Δικηγόρους μέσω DSLAR (εκθέματα – πινάκια - δημοσίευση αποφάσεων – υπηρεσίες δικαστηρίων)

Ένταξη ΔΣΛ στο πληροφοριακό σύστημα portal.olomeleia.gr (δυνατότητα αυτόνομης έκδοσης γραμματίων προκαταβολής, έκδοσης βεβαιώσεων και πιστοποιητικών μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή)

Ανάπτυξη νέας εφαρμογής παρακολούθησης πινακίου ποινικών υποθέσεων

Εγκατάσταση και επέκταση ασυρμάτων δικτύων σε Δικαστικό Μέγαρο και Μέγαρο Δικηγόρων

Προμήθεια απινιδωτών στα δικαστήρια και στο Μέγαρο Δικηγόρων και εκπαιδευτικά σεμινάρια για δικηγόρους και δικαστικούς στη χρήση απινιδωτή και στις Α’ βοήθειες

Ανάληψη από τον ΔΣΛ του κόστους συνδρομής για τις τρεις τράπεζες νομικών πληροφοριών (Nomos-NB Online-Ισοκράτης)

Προώθηση της μηχανογράφησης στο Πρωτοδικείο Λάρισας (με σειρά εγγράφων, παραστάσεων και παρεμβάσεων)

Ως ταμίας εισαγωγή του θεσμού διαγωνισμών για τις προμήθειες και τις τραπεζικές καταθέσεις του ΔΣΛ και συγκεκριμένες δράσεις περιστολής δαπανών

Αλλαγή και συνεχής εποπτεία του τρόπου τήρησης του καταλόγου αυτεπαγγέλτων διορισμών

Εισήγηση για ενίσχυση διαφάνειας και ενίσχυση ποσοστού διοριστέων δικηγόρων στις κληρώσεις δικαστικών αντιπροσώπων από Άρειο Πάγο.

Καθορισμός (πρωτοφανούς για δικηγορικό σύλλογο) διαγωνιστικής διαδικασίας πρόσληψης νέων υπαλλήλων ΔΣΛ.

Κατάρτιση καταλόγου δικηγόρων - προέδρων εφορευτικής επιτροπής σε σωματειακές αρχαιρεσίες κατόπιν κληρώσεως.

Δημιουργία  ψηφιακού αρχείου επιστημονικών εκδηλώσεων ΔΣΛ με δυνατότητα αναπαραγωγής

Αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες που θα κινηθούν οι προγραμματικές του προτάσεις τις οποίες θα παρουσιάσει σε δημόσια (καινοφανή για τα δεδομένα του ΔΣΛ) ξεχωριστή Παρουσίαση Προγραμματικών Προτάσεων που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16.11.2017 και ώρα 7:30μμ.

Τέλος ο κ. Γραβάνης εγκαινίασε τον προεκλογικό διάλογο με τους συνυποψηφίους του. Κάλεσε τους συνυποψηφίους του να ενημερώσουν το δικηγορικό σώμα για το προσωπικό αποτύπωμα που άφησαν κατά την θητεία τους στη διοίκηση του ΔΣΛ και έθεσε κατόπιν μια σειρά ζητημάτων και ζητώντας ξεκάθαρη τοποθέτηση από αυτούς:

Αναφορικά με την μακρά αποχή των δικηγόρων για το Ασφαλιστικό το 2016. Συμφωνούσαν; Αν όχι, ποιες συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις είχαν επί του θέματος;

Ποια η θέση τους σχετικά με τη σκοπιμότητα των γραμματίων προκαταβολής;

Πως διάκεινται ως προς το πρόγραμμα επιστημονικών εκδηλώσεων του ΔΣΛ κατά την περίοδο 2011-2017;

Ποιες είναι οι θέσεις τους για τη χρησιμότητα και τις προοπτικές του θεσμού της Διαμεσολάβησης;

Μπορούν οι συνάδελφοι να υπολογίζουν στη στήριξή των συνυποψηφίων μου προς τον θεσμό του ΛΕΔΕ;

Πως τοποθετούνται αναφορικά με την κυοφορούμενη σε κύκλους του διαδικτύου πρόταση για κατάργηση των δικηγορικών συλλόγων και την ίδρυση ενός πανελλήνιου δικηγορικού συλλόγου;

Ποιες είναι οι θέσεις και οι προτάσεις τους για θέματα τήρησης Κώδικα Δεοντολογίας εκ μέρους συναδέλφων;

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ: Ποιες είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις που έκαναν ως μέλη του Δ.Σ. για τη βελτίωση της δικηγορικής καθημερινότητας;

Στη συνέντευξη του κ. Α. Γραβάνη πέρα από εκπροσώπους του γραπτού και ηλεκτρονικού τύπου, το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος του ΔΣΛ κ. Κατσαρός, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Τσάτσαρος καθώς και οι υποψήφιοι σύμβουλοι που στηρίζουν την υποψηφιότητά του κ.κ. Ανδρούτσου Έλενα, Αστερίου Φώτιος, Βράκας Βασίλειος, Γκουτζουρέλας Βασίλειος, Δημοβέλης Πέτρος, Κακαζιάνη Ελένη, Καραΐσκος Βασίλειος, Καραμανές Περίανδρος, Νασιακόπουλος Γεώργιος, Νούτσιας Γεώργιος, Παυλακούδης Σταύρος, Σαργκάνη Ελευθερία, Σουλακούδης Κυριάκος και Φιλοκώστα Αλεξάνδρα.