Το Αισθητικό Άλσος καθώς και τον Λαχανόκηπο των Ενεργών πολιτών, επισκέφτηκαν  τα παιδιά των προγραμμάτων Δημιουργικής Απασχόλησης που εδρεύουν στην οδό Γεωργιάδου και στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Κατασκήνωση στην πόλη» του Δήμου Λαρισαίων. 

Τους μικρούς μας φίλους καλωσόρισε εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών κ. Κων/νος Κεδράς, όπου και ενημέρωσε τα παιδιά για την ιστορία του Αισθητικού Άλσους, τη συμμετοχή των Ενεργών Πολιτών στην προσπάθεια αναδιοργάνωσης και αξιοποίησή του, καθώς και για την αξία του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στον συνάνθρωπο, σε μια περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που πλήττει τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια.  

Στη συνέχεια, οι μικροί κατασκηνωτές περιηγήθηκαν στον λαχανόκηπο που υπάρχει στο χώρο μαζί με τον κ. Δημήτρη Καραβασίλη, Τεχνολόγο Γεωπόνο που ανήκει στην επιστημονική ομάδα του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου,  όπου περιέγραψε τη σπορά, τον κύκλο ζωής των φρούτων, των λαχανικών και των αρωματικών φυτών που βρίσκονται εκεί. 

Τα παιδιά έπαιξαν ομαδικά παιχνίδια, ήρθαν σε επαφή με τη φύση και έκαναν το καθιερωμένο τους πικ-νικ. Στο τέλος, ζωγράφισαν για τους νέους τους φίλους και έγιναν όλα μαζί μια αγκαλιά με την ενθάρρυνση των παιδαγωγών κ. Μπικιώτη Β., Μουστάκα Θ., κ. Γρηγοριάδου Κ. και Χριστοφόρου Θ. και της εικαστικού κ. Φωλίνα Ε.