«Δημιουργούμε τη Λάρισα που μας αξίζει. Μια Λάρισα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, έξυπνη.
Μα πάνω απ’ όλα μια Λάρισα πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, με μέριμνα και φροντίδα για τους συμπολίτες μας που χρειάζονται βοήθεια», τονίζει η υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου.
Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», συνοδευόμενη από κλιμάκιο υποψηφίων του συνδυασμού, επισκέφθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων και μίλησε με τους εργαζόμενους για τη λειτουργία και τις ανάγκες της κοινωνικής δομής.
«Στόχος μας είναι η διεκδίκηση των μεγάλων έργων για τη Λάρισα, την αξιοποίηση του Πηνειού, του Αρχαίου Θεάτρου, της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ, τη δημιουργία Συνεδριακού Κέντρου, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να έρθουν επενδύσεις στην πόλη μας.
Παράλληλα, είμαστε κοντά στους συμπολίτες μας που χρειάζονται στήριξη, περισσότερο απ’ όλους.
Με οικονομική ενίσχυση σε απόρους, με στήριξη και ενίσχυση θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό φαρμακείο.
Με δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την καλύτερη οργάνωση και διαχείριση των προσφερόμενων αγαθών.

Με προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές μελών απόρων οικογενειών, με προώθηση πολιτικών διά βίου μάθησης με κύριους στόχους την καταπολέμηση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού και τη μείωση του ψηφιακού χάσματος, λόγω ηλικίας, αναπηρίας ή οικονομικής αδυναμίας
Με πρόσβαση σε θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες για άπορες οικογένειες και με πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις.
Με Κοινωνικό Συσσίτιο, σε συνεργασία με την Εκκλησία. Με διανομή τροφίμων και ρούχων ανά δεκαπενθήμερο, με μέριμνα για συμπολίτες που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με δραστική μείωση των δημοτικών τελών για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πολυτέκνους, ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικά ασθενείς οικογένειες.
Mε αξιοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη στήριξη άπορων οικογενειών, ώστε να επανασυνδεθούν με εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας –καμία οικογένεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να ζει στο σκοτάδι», καταλήγει η κ.Καραλαριώτου.