Για παράνομη διοργάνωση και διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω Διαδικτύου συνελήφθησαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τρία άτομα στη Λάρισα.

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα και αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 35χρονου, καθώς και σε βάρος δύο ιδιοκτητών πρακτορείου του ΟΠΑΠ, που διευκόλυναν την παράνομη δράση του.

Στην υπόθεση εμπλέκονται άλλα τρία άτομα, διαχειριστές ιστοσελίδων στο εξωτερικό, τα πλήρη στοιχεία των οποίων δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Προηγήθηκε καταγγελία από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) και την ΟΠΑΠ ΑΕ στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για λειτουργία τριών ιστοσελίδων που παρέχουν δυνατότητα παράνομης διαδικτυακής συμμετοχής σε τυχερά παιχνίδια.

Όπως καταγγέλθηκε, χρήστες του Διαδικτύου είχαν τη δυνατότητα -μέσω καταβολής πρόσθετου αντιτίμου (υπερτιμολόγησης για κάθε στήλη) που λειτουργούσε ως προμήθεια για τις ιστοσελίδες- να συμμετέχουν σε δύο τυχερά παιχνίδια, την αποκλειστικότητα διοργάνωσης και διεξαγωγής των οποίων έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας προέκυψε η εμπλοκή του 35χρονου στην υπόθεση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε, ήταν αυτός που ως εκπρόσωπος ιστοσελίδας παραλάμβανε τα δεδομένα ύστερα από την ηλεκτρονική υποβολή τους από τους χρήστες του Διαδικτύου και αφού τα αποτύπωνε σε αντίστοιχα δελτία, τα κατέθετε στο πρακτορείο των δύο συλληφθέντων, ενώ τελικά τα μεταφόρτωνε στους προσωπικούς λογαριασμούς των διαδικτυακών παικτών.

Οι δύο συλληφθέντες-ιδιοκτήτες του πρακτορείου, για να διευκολύνουν την παράνομη δράση του 35χρονου, είχαν παραχωρήσει εντός του πρακτορείου τους ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στον οποίο και διατηρούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, εκτυπωτές και συσκευές σάρωσης εγγράφων, οι οποίοι κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν για περαιτέρω διερεύνηση.

Σε έρευνα στο σπίτι του 35χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 508 φάκελοι που περιείχαν πάνω από 25.000 δελτία, εγχειρίδιο στην Αγγλική στο οποίο περιγράφεται η αναλυτική διαδικασία διεκπεραίωσης των ηλεκτρονικά κατατεθέντων δελτίων, καθώς και συμβόλαιο-σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ του 35χρονου και της ιστοσελίδας.

Από την παράνομη αυτή δραστηριότητα επήλθε σε βάρος του Δημοσίου σημαντική οικονομική ζημία, το ύψος της οποίας ερευνάται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.

Newsroom ΔΟΛ