Η αναζήτηση του προπονητή που θα αναλάβει τον πάγκο της ΑΕΛ μετά τις τελευταίες εξελίξεις με την απομάκρυνση, όχι μόνο, του Άγγελου Αναστασιάδη αλλά και του Θωμά Κυπαρρίση, μαζί με άλλα μέλη του τεχνικού επιτελείου της ομάδας, έχει ήδη αρχίσει, όμως μπορεί να έχει κιόλας ολοκληρωθεί. 

Ο Σάκης Τσιώλης, αν και νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας σε συνέντευξη του ανέφερε μόνο το ενδιαφέρον του Ηρακλή και όχι της ΑΕΛ, αλλά τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. 

Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που δεν έχει ομάδα μετά την αποχώρησή του από τους «βυσσινί» το καλοκαίρι, είναι όπως όλα δείχνουν προ των πυλών της ΑΕΛ. 

ΑΕΛ και Τσιώλης -ή για να ακριβολογούμε, Κούγιας και Τσιώλης- δεν είχαν το πιο… βελούδινο διαζύγιο το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό όμως δε σημαίνει πως οι δυο τους είναι απίθανο να συνεργαστούν εκ νέου μετά την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη. 

Το σημείο κλειδί στην υπόθεση φαίνεται πως είναι ένα από τα πρόσωπα που απομακρύνθηκε με την πρωινή ανακοίνωση. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Θωμά Κυπαρίσση, ο οποίος είχε το ρόλο του γενικού αρχηγού της ομάδας. Ο πρώην άσος των «βυσσινί» είναι ο άνθρωπος με τον οποίο συνεργάστηκε στενά ο Αλέξης Κούγιας από την έλευση του στη Λάρισα και είχε ουσιαστικά λόγο στην επιλογή παικτών και προπονητών. 

Μάλιστα, η έντονη διαφωνία μεταξύ Τσιώλη και Κυπαρίσση ήταν και ο λόγος του διαζυγίου του Καρδιτσιώτη τεχνικού με την ΑΕΛ το περασμένο καλοκαίρι, μια εξέλιξη που, όπως και στην περίπτωση του Αναστασιάδη, δεν περίμενε κανείς. Πλέον Κυπαρίσσης δεν υπάρχει στην ΑΕΛ και ο δρόμος φαίνεται να είναι ανοιχτός για την επιστροφή του Τσιώλη. 

Ακόμα αν αναγνώσει κάποιος λίγο πιο προσεκτικά τις δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά την απομάκρυνση του Αναστασιάδη, θα δει ότι δείχνουν… Τσιώλη. 

«Εμείς χρειαζόμαστε τον προπονητή που θα μας κάνει οικογένεια σε όλους τους τομείς». 

Ο Σάκης Τσιώλης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στις τάξεις των φίλων της ΑΕΛ και η απομάκρυνσή του το καλοκαίρι έφερε πολλά σύννεφα στις σχέσεις οπαδών - διοίκησης. Η αλήθεια είναι ότι οι φίλοι της ΑΕΛ δεν αποδέχτηκαν ποτέ πραγματικά τον Άγγελο Αναστασιάδη ως προπονητή της ομάδας. Σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα το τελευταίο διάστημα, η εικόνα στις κερκίδες του AEL FC Arena στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ήταν απογοητευτική και δε θύμιζε σε τίποτα τη φιέστα, μόλις μερικούς μήνες πριν, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Football League. Αυτό φαίνεται πως ενόχλησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας και ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για να φτάσουμε στην σημερινή ανακοίνωση της απομάκρυνσης Αναστασιάδη – Κυπαρίσση. 

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η ατάκα του Σάκη Τσιώλη σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης. Παρά το γεγονός ότι ανέφερε πως δεν είχε κάποια επαφή -μέχρι εκείνη την ώρα- με τον Αλέξη Κούγια, είπε: 

«Η ΑΕΛ ενώνει, από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να διευθετηθούν κάποια θέματα και από ηθικής άποψης και να γεφυρωθούν κάποιες διαφορές από τότε που χωρίσαμε, προκειμένου να μπούμε σε διαδικασία συζήτησης» 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα (Τρίτη 1/11) αναμένεται ραντεβού των δυο πλευρών στην Αθήνα, ώστε να συζητήσουν το ενδεχόμενο της επιστροφής. Οι τόνοι λοιπόν μπορεί να παραμένουν χαμηλοί από τις δύο πλευρές, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για συνάντηση με θετικές προοπτικές και ανακοίνωση του 57χρονου τεχνικού, αύριο κιόλας από την ΑΕΛ. 

Γρηγόρης Ποζιός (SPORT-FM)