Διεθνές Συμπόσιο κεραμικής, πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, στην αδελφοποιημένη με την Λάρισα Ρωσική πόλη Ανάπα. Την καλλιτεχνική ευθύνη του project ART-SYNERGIE έχει το Στούντιο Κεραμικής 4ΡΑ με τους Ρώσους κεραμίστες SYSOEY ALEXANDER και ELENA ILIUSHONO . Το Συμπόσιο φιλοξενείται στο κτήμα του Ελληνικής-Ποντιακής καταγωγής Ιβάν Καρακεζίδη, σε ένα τόπο σπάνιας φυσικής ομορφιάς, με αμπέλια, πρωτότυπες κατασκευές και οινοποιείο. Θα διαρκέσει περίπου 20 ημέρες κατά την διάρκεια των οποίων οι κεραμίστες θα δημιουργούν έργα που θα παραμείνουν στο κτήμα Καρακεζίδη. Παράλληλα θα εγκαινιαστεί ένα ειδικό καμίνι ξύλων για ψήσιμο κεραμικών, Ιαπωνικής τεχνοτροπίας Νομποριγκάμα. Κατασκευαστής και επιμελητής είναι ο Γάλλος Claude Aussage.
Η πρώτη μέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στο Μουσείο "Γοργιππία" της Ανάπα . Όπως είναι γνωστό η Γοργιππία είναι αρχαία ελληνική αποικία επί της οποίας χτίστηκε αργότερα η Ανάπα. Συμμετέχουν κεραμίστες από όλα τα μέρη της Ρωσίας, από την Γεωργία, την Γαλλία και την Ελλάδα.
Από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η Βολιώτισσα Ευτυχία Μώρου και η Λαρισαία κεραμίστρια Μαριάννα Γκουντουβά που εργάζεται επί σειρά ετών στο εργαστήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.