Σε ανακοίνωση –καταγγελία της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) ΟΤΑ για τη δημοτική αρχή Λάρισας αναφέρονται τα εξής:

"Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Λάρισας, που είτε φανερά, είτε συγκαλυμμένα, (μέσω μηχανισμών από υπηρεσιακούς παράγοντες) προσπαθεί να κατευθύνει εργαζόμενους σε συγκεκριμένη συνδικαλιστική παράταξη, αφού γνωρίζει πολύ καλά ότι δεν θα της δημιουργήσει προβλήματα στο «έργο» της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όσα γίνονται στις σχολικές επιτροπές και τις συμβασιούχες καθαρίστριες.

Αφού δεν «έπιασαν» τα ταξίματα για καλύτερες θέσεις και διάφορες  εξυπηρετήσεις, άρχισαν οι απειλές ότι δεν θα πληρωθούν, ότι τελειώνοντας οι συμβάσεις δεν θα ανανεωθούν και ότι από την καινούργια σχολική χρονιά την καθαριότητα των σχολείων η Δημοτική Αρχή θα την δώσει σε ιδιώτες και θα απολυθούν.

Δεν μας κάνει εντύπωση.

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες  Δημοτικές Αρχές ασχολούνται «ενεργά» με τα εσωτερικά των Συλλόγων Εργαζομένων στους Δήμους.

Θέλουν εργαζόμενους χωρίς απαιτήσεις, χωρίς δικαιώματα, γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους, στρώνοντας ταυτόχρονα το δρόμο για την παραχώρηση της καθαριότητας των σχολείων σε ιδιωτικές εταιρείες.

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν στις απειλές, να βγάλουν συμπεράσματα, να συσπειρωθούν και να ψηφίσουν το ταξικό αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ, να οργανώσουμε και να δυναμώσουμε τον αγώνα να τους χαλάσουμε τα σχέδια  κυβέρνησης και Δημοτικών Αρχών".