Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν» αναφέρονται τα εξής:

"Με ιδιαίτερη ανησυχία και μεγάλο προβληματισμό παρακολουθούν όλοι οι κάτοικοι της Λάρισας αλλά και των γύρω περιοχών τις εξελίξεις με την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων κορωνοϊού στον οικισμό Ρομά της Νέας Σμύρνης.

Ενώ μέχρι προχθές υπήρχε αισιόδοξο κλίμα με την μειωμένη διασπορά του ιού στην περιοχή μας, από χθες αντιμετωπίζουμε μια νέα σοβαρή εξέλιξη του προβλήματος με πολύ ανησυχητικές διαστάσεις οι οποίες μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες για ολόκληρη την περιφέρεια Θεσσαλίας αν δεν παρθούν δραστικότατα μέτρα άμεσα, σήμερα, σε όλους τους συνοικισμούς  Ρομά στην Θεσσαλία, αλλά όπως έχουμε προαναφέρει και σε προηγούμενη παρέμβασή μας, και στις δομές «προσφύγων» της Θεσσαλίας με πρώτη αυτήν του Κουτσόχερου.

Είναι αναγκαίο όλοι οι εν λόγο συνοικισμοί και δομές να τεθούν σε καραντίνα για όσο διάστημα χρειαστεί, να εγκατασταθούν εντός αυτών κινητές μονάδες υγείας, πρόληψης και  ελέγχου  καθώς και  να γίνουν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού τους, μηδενός εξαιρουμένου.

Η  ενδεχόμενη διασπορά του ιού στους συνοικισμούς Ρομά αλλά και στις «προσφυγικές» δομές, μπορεί να  καταστεί ανεξέλεγκτη για το σύνολο των Θεσσαλών πολιτών. 

Για την ενίσχυση των προσπαθειών των θεσμικών οργάνων, ζητούμε την άμεση εξασφάλιση έκτακτης κρατικής επιχορήγησης για την παροχή τροφίμων και φαρμακευτικού υλικού σε όλους τους πληθυσμούς. Δημιουργία ειδικού χώρου απομόνωσης των θετικών κρουσμάτων. 

Επιπλέον, για την προστασία των συμπολιτών μας ζητούμε την απαγόρευση όλων των λαϊκών αγορών για την Μεγάλη Εβδομάδα.

Χωρίς την παραμικρή διάθεση πολιτικής σκοπιμότητας, αλλά στα πλαίσια της διαφύλαξης της υγείας και ζωής όλων των Θεσσαλών, ζητούμε από τις αρμόδιες αρχές, κεντρικές και τοπικές να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια παρέμβασης, ελέγχου και απόκρουσης της μετάδοσης του ιού. 

Αυτή η αρνητική εξέλιξη δεν πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για «κοινωνικό αυτοματισμό» και στοχοποιήσεις . Ούτε προσφέρεται –τώρα- για αναζήτηση ευθυνών και παραλείψεων. Προέχει η υγεία του συνόλου του πληθυσμού.

Ενωμένοι θα βγούμε πιο δυνατοί."