Η υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά του Real Estate.

Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που ισχύουν εδώ και περίπου 8 μήνες δεν έχουν επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στις ενοικιάσεις, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά το αντίθετο: μία σταθεροποίηση με ανοδικές τάσεις στη ζήτηση για ενοικίαση και σε ορισμένες περιπτώσεις και στις τιμές, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε περιόδους κρίσεων, η κτηματαγορά εξακολουθεί να αποτελεί βασική επενδυτική επιλογή.

Οσον αφορά στις τιμές ενοικίασης ακινήτων, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η RE/MAX Ελλάς, από το σύνολο των στοιχείων που έχει καταγράψει το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας, με 70 γραφεία και περσσότερους από 900 συμβούλους ακίνητης περιουσίας, προκύπτει για την τρέχουσα περίοδο μία σταθεροποίηση με αυξητικές τάσεις που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 5,8%, με μικρές διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Σε μεγάλες πόλεις της επικράτειας όπως είναι ο Βόλος, η Λάρισα, η Πάτρα, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή και το Ηράκλειο, οι ενοικιαστές προτιμούν διαμερίσματα 1 υπνοδωματίου, 40-50 τ.μ., ηλικίας έως 20 ετών, με τις τιμές να διαμορφώνονται από 200 έως 350 ευρώ αλλά και 2 υπνοδωματίων, 70-90 τ.μ., έως 20 ετών ή παλιότερα (ανακαινισμένα), σε τιμές από 300 μέχρι 450 ευρώ.

Oσον αφορά τις τιμές ο Βόλος βρίσκεται μπροστά στην αύξηση των τιμών με 16%, έπεται η Καβάλα και η Καλαμάτα με 10% και 8% αντίστοιχα.

Μειώσεις στις τιμές παρατηρήθηκαν στις περιοχές της Λάρισας, των Ιωαννίνων και της Σπάρτης από 2% έως 8%, ενώ αμετάβλητες έμειναν οι τιμές στην Καρδίτσα και την Καστοριά.

Με πληροφορίες από euro2day.gr