Ήδη, σε 10 Λαρισαίους καταστηματάρχες επέβαλε πρόστιμο 100 ευρώ η Δημοτική Αστυνομία Λάρισας για κακή χρήση των βυθιζόμενων κάδων στο κέντρο της πόλης. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν, επειδή τα απορρίμματα τοποθετούνταν έξω και όχι μέσα στους κάδους. Από την ερχόμενη εβδομάδα τα πρόστιμα σε όσους συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται θα διαμορφωθούν στα 200 ευρώ.
«Κάποιοι συμπολίτες μας είναι ιδιαίτερα ανυπόμονοι και δεν μπορούν να περιμένουν μερικά δευτερόλεπτα που απαιτούνται μέχρι να ανοίξει ο κάδος. Επίσης, κάποιοι διαμαρτύρονται ότι το στόμιο είναι μικρό. Όμως, οι κάδοι αυτοί είναι υπερσύγχρονοι και όλα έχουν σχεδιαστεί και προβλεφθεί λεπτομερώς. Αν το στόμιο ήταν μεγαλύτερο θα υπήρχε κίνδυνος να πέσει κάποιος μέσα. Χωράει άνετα μια μεγάλη σακούλα απορριμμάτων. Επίσης, ο χρόνος, μερικά δευτερόλεπτα, που κάνει για να αναδυθεί και να ανοίξει είναι απαραίτητος για λόγους ασφαλείας. Αν πεταγόταν αμέσως με το πάτημα του κουμπιού μπορεί να τραυμάτιζε τον χρήστη του κάδου. Λίγη υπομονή χρειάζεται και να αλλάξουν νοοτροπία όσοι διαμαρτύρονται» ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Απόστολος Σουρλαντζής.

Οι κάδοι διαβαθμισμένης συμπιέσης που τοποθετήθηκαν πρώτοι στην Τρίγωνη Πλατεία, στην οδό Ηλιοδώρου, πιλοτικά, λειτούργησαν άψογα, είπε ο κ. Σουρλαντζής και προειδοποίησε ότι από την ερχόμενη εβδομάδα τα πρόστιμα θα διπλασιαστούν για όσους συνεχίζουν να μην συμμορφώνονται.
Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε πρόστιμα, γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη η οικονομική κατάσταση πλέον, όμως θα πρέπει και οι συμπολίτες μας να αλλάξουν νοοτροπία και να συνεργαστούν για την καλύτερη εικόνα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης, τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος.
Βυθιζόμενοι κάδοι συμπίεσης έχουν τοποθετηθεί σε συνολικά 7 σημεία στο κέντρο της Λάρισας και εντός των ημερών θα μπουν ακόμη 2 στην οδό Μανδηλαρά.

ert.gr