Σε ξεσηκωμό για να μη γίνει νέα ΝΑΤΟική βάση στη Λάρισα καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα το Εργατικό Κέντρο του νομού.
Το Εργατικό Κέντρο καλεί επίσης όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, να συμμετάσχουν στη μεγάλη αντιπολεμική διαδήλωση συνδικάτων από όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 24 Ιούνη, στη 1 μ.μ.στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης προς το ΝΑΤΟικό στρατηγείο.
Η αναχώρηση θα γίνει από τη Λάρισα, στις 10 το πρωί, από το χώρο της Λαϊκής Αγοράς της Τετάρτης (δίπλα στον Πηνειό) και η μετακίνηση θα είναι δωρεάν.
Ολόκληρο το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου είναι το εξής:
«Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!
Η διοίκηση του ΕΚΝΛ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή της σε κάθε σχεδιασμό της κυβέρνησης και του ΝΑΤΟ να στήσουν νέα βάση στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας και σε κάθε άλλη περιοχή, η οποία θα υπηρετεί όπως και όλες οι άλλες τα δολοφονικά τους σχέδια στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που καμώνεται την αθώα περιστερά, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, εμπλέκοντας ακόμη περισσότερο τη χώρα μας στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων. Μπλέκει τη χώρα και το λαό μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, ενισχύει την παρουσία του ΝΑΤΟ στη χώρα και στο Αιγαίο, τη στρατιωτική συμμαχία της με το Ισραήλ και την Αίγυπτο και τους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα, με τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ στα Βαλκάνια.
Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα του Ν. Λάρισας σε ξεσηκωμό για να μην πραγματοποιηθούν αυτοί οι πολεμικοί σχεδιασμοί τους, για να μη γίνει νέα ΝΑΤΟική βάση στη Λάρισα.
- Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στο έδαφος της χώρας μας.
- Έξω από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
- Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι που γίνονται για τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
- Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
- Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν.
- Να επιστρέψουν άμεσα όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται έξω από τα σύνορα.
- Να σταματήσει η κυβέρνηση να πληρώνει 4 δισ. ευρώ ετησίως για τους πολεμικούς σκοπούς του ΝΑΤΟ.
- Να διατεθούν αυτά για τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
- Καμία περιστολή συνδικαλιστικών λαϊκών ελευθεριών.
- Όχι στον εθνικισμό, το ρατσισμό και το σοβινισμό, αλληλεγγύη σε όλους τους λαούς».