Από την ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας ανακοινώνεται ότι οι αιτήσεις υποψηφιότητας, προκειμένου να εκπαιδευτούν, μαθητές και μαθήτριες στις παρακάτω ειδικότητες κατά το σχολικό έτος 2018-19, συνεχίζονται έως 31/8/2018.
Οι ειδικότητες είναι:
1.           Βοηθών Φαρμακείου
2.           Κομμωτικής Τέχνης
3.           Μαγειρικής Τέχνης
4.           Ξυλουργών – Επιπλοποιών
5.           Τεχνιτών Θερμικών-Υδραυλικών Εγκαταστάσεων
6.           Τεχνιτών Ηλεκτρονικών Συσκευών, Εγκατ. & Υπ.  Μονάδων
7.           Τεχνιτών Αερίων Καυσίμων(Φυσικό Αέριο)
8.           Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών
9.           Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου
10.        Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων
11.        Φυτοτεχνικών Επιχειρήσεων – Αρχιτεκτονικής τοπίου
H Μαθητεία είναι το σύστημα Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση του μαθητή στο Σχολείο με την εκπαίδευση σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on-the-job training). Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος νέος, εκτός από τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας. Στη διάρκεια των σπουδών τους οι μαθητές των ΕΠΑΣ  πραγματοποιούν Μαθητεία σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού ή Δημοσίου Τομέα σε θέσεις συναφείς με την ειδικότητά τους. Κατά τη διάρκεια της Μαθητείας/Πρακτικής Άσκησης οι εκπαιδευόμενοι αμείβονται και ασφαλίζονται από τους εργοδότες, για τους οποίους ο ΟΑΕΔ έχει θεσπίσει κίνητρα, προκειμένου να διευρυνθεί ο αριθμός των απασχολουμένων μαθητών.
Επίσης, παρέχονται Επίδοματα στέγασης και σίτισης σε όσους έχουν τις προϋποθέσεις
Οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ ανήκουν στη  Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαιδευση (Ν.3475/06). Η φοίτηση είναι διετής και οι μαθητές πρέπει να είναι απόφοιτοι της Α΄Τάξης Λυκείου τουλάχιστον και να έχουν γεννηθεί τα έτη 1994-2001.
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr και στην Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας  του ΟΑΕΔ Λάρισας, Ερμογένους 10, τηλ. 2410564667.