Επίσκεψη στον πρότυπο Συνεταιρισμό Αγροτών Θεσσαλίας ¨ΘΕΣγη¨ πραγματοποίησε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος, όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο, Παναγιώτη Καλφούντζο, τον Αντιπρόεδρο, Βαγγέλη Παναγιώτου, παραγωγούς και στελέχη του Συνεταιρισμού.
Ο κ.Μούσιος ανέλυσε στα μέλη του ¨ΘΕΣγη¨ τις στοχευμένες ενέργειες στήριξης των αγροτών που προτίθεται να υλοποιήσει εφαρμόζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην απόφασή του για την άμεση ίδρυση  ειδικού αγροτικού γραφείου στον Δήμο, το οποίο θα παρέχει εμπεριστατωμένη και υπεύθυνη ενημέρωση στους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ.

Ενημέρωση για όλα τα διαθέσιμα Κοινοτικά και Εθνικά προγράμματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν για να υποστηρίξουν τις εκμεταλλεύσεις τους.
«Η γνώση είναι δύναμη στις μέρες μας. Θα δώσουμε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας αυτό το πολύτιμο εφόδιο, που θα τους επιτρέψει να είναι πιο ανταγωνιστικοί και να γνωρίζουν τί τους επιφυλάσσει το αύριο.
Επίσης, ο υποψήφιος δήμαρχος ενημέρωσε του παραγωγούς για τις στοχευμένες παρεμβάσεις, που σχεδιάζει κάθε χρόνο, στην αγροτική οδοποιία, « η οποία δυστυχώς βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση στο Δήμο μας.» 

Με πολύ θετικά σχόλια υποδέχθηκαν οι συνεταιριστές του ¨ΘΕΣγη¨ και το μέτρο για την εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών, στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου.
Τα δεδομένα τους θα «ανεβαίνουν» σε ειδικό δικτυακό τόπο και θα είναι διαθέσιμα σε όλους τους αγρότες για να μπορούν να σχεδιάζουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τις παρεμβάσεις στα χωράφια τους και να αποφεύγουν κινδύνους ή ζημιές.
Τέλος, κ. Μούσιος διατράνωσε, με τη σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων, την αναγκαιότητα στήριξης από τον Δήμο όλων των υγιών συνεργατικών - συνεταιριστικών σχημάτων στον πρωτογενή τομέα, που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στην περιοχή και της υπαίθρου εν γένει.