Η διείσδυση του φυσικού αερίου στην περιοχή των Φαρσάλων αναμένεται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, καθώς η εναλλακτική χρήση του στον πρωτογενή τομέα μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην αγροτική παραγωγή ενώ το μειωμένο κόστος ενισχύει τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους οικιακούς καταναλωτές που θα δουν το κόστος θέρμανσης να μειώνεται κατακόρυφα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην πόλη, τον πυρσό που είχε στηθεί έξω από το δημαρχείο άναψαν μαζί οι κ. Κόκκαλης, Καραχάλιος και Μπακούρας, ενώ την τελετή έκλεισε η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ με εντυπωσιακά βεγγαλικά που φώτισαν τον Φαρσαλινό ουρανό καθώς και σειρήνες που ενεργοποιήθηκαν από τα αυτοκίνητα της.

Από την ΕΠΑ Θεσσαλίας:

-Κατασκευάστηκε δίκτυο χαμηλής και μέσης πίεσης 9.17 χλμ και 2.64 χλμ αντίστοιχα΄.

-Κατασκευάστηκε κατασκευάστηκε σημείο εισόδου στην πόλη και αγωγός τροφοδοσίας εκ μέρους της ΔΕΣΦΑ.

-23 δημοτικά κτίρια έχουν συνάψει συμβόλαιο σύνδεσης με το δίκτυο φυσικού αερίου με την εγκαταστημένη ισχύ να είναι 5.860 Kw. Η εξοικονόμηση για το σύνολο των δημοτικών κτιρίων  ανέρχεται σε 90.000 ευρώ.

-Στην πόλη των Φαρσάλων έχουν υπογραφεί συνολικά μέχρι και σήμερα 320 συμβάσεις και έχουν ενεργοποιηθεί μέχρι στιγμής 20 πελάτες.

-Η τροφοδότηση του δικτύου ξεκίνησε στην πόλη στις 16/11/2016.

-Το ύψος της επένδυσης εκ μέρους της ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ  για την πόλη ανήλθε σε 900.000 ευρώ.

Οι επίσημοι:

Βασίλης Κόκκαλης (υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης) : Ήταν μια ιστορική στιγμή για την πόλη των Φαρσάλων, καθώς μειώνει αισθητά το κόστος διαβίωσης των δημοτών, ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Δήμαρχο και την ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και δεσμεύτηκε ως ΥΠΑΑΤ την περαιτέρω συνεργασία με την ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ώστε η επέκταση να χρησιμοποιηθεί και στα θερμοκήπια.

Λεωνίδας Μπακούρας ( Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ): Ευχαρίστησε την δημοτική αρχή και τους φορείς της πόλης που σε πλήρη αρμονία βοήθησαν την επέκταση του αερίου στα Φάρσαλα. Έκανε λόγο στην μεγάλη ζήτηση, ενώ ανακοίνωσε νέες επεκτάσεις στο 2017 ώστε να καλυφθούν και νέες περιοχές.

Αρης Καραχάλιος (Δήμαρχος Φαρσάλων): Καλωσόρισε την επέκταση του φυσικού αερίου για την πόλη των Φαρσάλων, ευχήθηκε οι δημότες της πόλης να επωφεληθούν από το έργο του φυσικού αερίου, το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο για παραπέρα αναπτυξιακές δράσεις των Φαρσάλων.

Ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο κ. Δημ. Μπαμπανίκα για τις ενέργειες που πραγματοποίησε τα τελευταία χρόνια ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο στην πόλη, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την συνεργασία ΥΠΑΑΤ και ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και την μετέπειτα επέκταση του αερίου στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στα θερμοκήπια.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παπαδόπουλος καθώς και ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Θεσσαλίας Θανάσης Παιδής.

i_farsala.gr