Οι οδοντόκρεμες, οι οποίες κυκλοφορούν στο εμπόριο, αποτελούνται σε μεγάλο ποσοστό από φυτικά συστατικά και περιέχουν βελτιωμένες φόρμουλες, που καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα των δοντιών και των ούλων, παρέχοντας ολοκληρωμένη προστασία. Οι εταιρείες λανσάρουν στο εμπόριο προϊόντα που απευθύνονται ξεχωριστά σε κάθε ηλικιακή ομάδα ή πρόβλημα, αντιμετωπίζοντας κάθε περίπτωση άμεσα.

Η Gum 1790 Paroex Gel Intensive Action 0,12% CHX + 0,05% CPC Οδοντόκρεμα με Διπλή Αντι-Βακτηριακή Δράση  & 0,12% Χλωρεξιδίνη 75ml συνδυάζει την κλινικά αποδεδειγμένη αντιβακτηριακή αποτελεσματικότητα της Διγλουκονικής Χλωρεξιδίνης (CHX), με την εξουδετερωτική δράση κατά των τοξινών του Χλωριούχου Κετυλοπυριδινίου (CPC). Έτσι, προσφέρει ένα προηγμένο Αντισηπτικό Σύστημα Διπλής Δράσης κατά της βακτηριακής πλάκας και των ενδοτοξινών της, για ολοκληρωμένη προστασία ενάντια των ασθενειών των ούλων. 

Παρέχει ολοκληρωμένη και επαρκή προστασία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιοδοντικής θεραπείας. Το Gel χαρίζει για βραχεία θεραπεία, σταματά την ουλορραγία, μειώνει τη φλεγμονή των ούλων και τη συσσώρευση οδοντικής  πλάκας και βελτιώνει την υγεία των ερεθισμένων περιοδοντικών ιστών. Είναι κατάλληλη για προ- και μετ-εγχειρητικό στάδιο, εξαγωγές δοντιών και τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Επιπλέον, περιέχει βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά κατά των ελευθέρων ριζών, aloe Vera που βοηθά στη θρέψη και καταπράυνση των ερεθισμένων ιστών και προ-Βιταμίνη B5, έναν τονωτικό και αναζωογονητικό παράγοντα για το στοματικό βλεννογόνο. Τέλος, δεν περιέχει ερεθιστικούς ανιονικούς παράγοντες αφρισμού, παρέχοντας μία απαλή δράση στο στοματικό βλεννογόνο.