«Και το 2019 πιο δυνατοί…». Αυτό υποσχέθηκαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας, το τεχνικό επιτελείο και οι παίκτες σε μια γιορτή που διοργανώθηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς, στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της προπόνησης με την ευκαιρία της έλευσης του νέου έτους.

Ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας μιλώντας στους παίκτες είπε ότι είναι όλοι μια οικογένεια, του αρέσει το κλίμα στην ομάδα και πιστεύει ότι η ΑΕΛ θα φθάσει ακόμα πιο ψηλά. Σε όλους τους παρευρεθέντες (παίκτες, τεχνική ηγεσία, προσωπικό) προσέφερε γλυκά και βασιλόπιτες ενώ στο τέλος όλοι βρέθηκαν με ένα ποτήρι σαμπάνια στο χέρι να κάνουν πρόποση για το νέο έτος. Ίσως ήταν και το καλύτερο καλωσόρισμα για τους νεοαποκτηθέντες Σικάβκα και Σετσέροβιτς.

Ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα χάρηκε την ατμόσφαιρα ενώ ένα για μια ακόμα φορά έκανε υποδείξεις στους παίκτες του για καλή ζωή καθώς σήμερα και αύριο το πρόγραμμα έχει μίνι άδεια για την Πρωτοχρονιά.

Οι ποδοσφαιριστές θα επανέλθουν σε προπονητικούς ρυθμούς αύριο 3 Ιανουαρίου.

Δικαστική νίκη 

Παρελθόν και τυπικά από την ΠΑΕ ΑΕΛ αποτελεί ο Μπασέμ Μορσί, με την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών να δέχεται την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ και το συμβόλαιο να λύνεται με αποκλειστική υπαιτιότητα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Αναλυτικά η απόφαση:

«Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών δέχτηκε την προσφυγή – καταγγελία της ΠΑΕ ΑΕΛ και αναγνώρισε ότι το από 20.08.2018 συμβόλαιο του Basem Elkotb ABDALLA λύθηκε από τις 22.10.2018 με την καταγγελία της προσφεύγουσας ΠΑΕ, με αποκλειστική υπαιτιότητα του επαγγελματία ποδοσφαιριστή».

Όχι με ΑΕΛ

Ο Ολυμπιακός κατέθεσε προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Δ.Σ. της Super League, για τη συνέχιση του πρωταθλήματος από τη 15η αγωνιστική, το τριήμερο 12-14 Ιανουαρίου όπου ως γνωστόν αντιμετωπίζει την ΑΕΛ.

Οι «ερυθρόλευκοι» ζητάνε να ανασταλεί η απόφαση και να διεξαχθεί η αγωνιστική που είχε αναβληθεί σε εμβόλιμες ημερομηνίες και επικαλούνται την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League στις 14/12 για ορισμό των αγωνιστικών 16-20.

Παράλληλα, στον Ολυμπιακό επικαλούνται έγγραφο της 21ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο υπήρχαν τέσσερις επιλογές για τον ορισμό της εξ αναβολής 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σωτήρης Κέλλας (Ελευθερία)