“Η κάθοδος του δημάρχου Λαρισαίων στις εκλογές της Πέμπτης για την νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δεν έχει κομματικό πρόσημο. Ο δήμαρχος κατέρχεται ως ανεξάρτητος με γνώμονα μόνο το καλό της Λάρισας η οποία πρέπει να βρίσκεται στα κέντρα των αποφάσεων”.

Τα παραπάνω προέρχονται από πηγές του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη, ενόψει της καθόδου του ως υποψηφίου προέδρου στο κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των Δήμων της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στην πλευρά του δημάρχου επικρατεί ρεαλισμός και ο πήχης μπαίνει στο ύψος ενός εφικτού στόχου όπως είναι για την παράταξή του οι τέσσερις έδρες, σε σύνολο 31 συμβούλων που διαθέτει το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ. Μάλιστα μεταξύ των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη στο πλευρό του θα είναι και ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης.

Άλλωστε η επιστολή Καλογιάννη για ενιαία κάθοδο, προς τους άλλους υποψηφίους του λεγόμενου προοδευτικού χώρου, δεν βρήκε ανταπόκριση όπως άλλωστε αναμένονταν.

Από εκεί πέρα η επόμενη ημέρα για τον δήμαρχο της πόλης, ως μέλους του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, περιλαμβάνει κάθε είδους συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους δήμους της χώρας, όπως είναι η διατήρηση της ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων ύδρευσης αλλά και οι μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ανάγκη ο θεσμός της αυτοδιοίκησης.

Τέλος ενδεικτικό του πολωτικού χαρακτήρα που έχουν προσλάβει οι επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ, μεταξύ των υποψηφίων που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία, αποτελεί το γεγονός ότι η κατάθεση των ψηφοδελτίων θα γίνει μόλις δύο ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Χ.Ψ. εφ. KOΣΜΟΣ (kosmoslarissa.gr)