Άμεσα κινήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, σε σχέση με τους λόγους που υπαγορεύουν να παραμείνουν κλειστά τα χειρουργεία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με σχετική απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ, καταθέτοντας πλέον ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας και επισημαίνοντας τα εξής :

«Δυστυχώς, η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού κατέδειξε για άλλη μια φορά πως η λήψη αποφάσεων από πλευράς της πολιτικής ηγεσίας, για κομβικά ζητήματα που αφορούν το αγαθό της δημόσιας υγείας στη χώρα μας, γίνεται κατά τρόπο adhoc και δίχως ιδιαίτερο σχέδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ερωτηματικά και εντάσεις έχει προκαλέσει η απόφαση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ να παραμείνουν κλειστά όλα τα χειρουργεία και οι αντίστοιχες κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (Γ.Ν.Λ.), ώστε να διατηρηθεί σε επιφυλακή ολόκληρο το Νοσοκομείο, με το επιχείρημα ενός τρίτου κύματος πανδημίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα ο διοικητής της 5Ης ΥΠΕ αποφάσισε την μετάβαση ιατρών χειρουργών από το Γ.Ν.Λ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, προκειμένου τα έκτακτα χειρουργεία, όπως και αυτά των ογκολογικών ασθενών, να πραγματοποιούνται μόνο εκεί, σύμφωνα με το γενικό περιορισμό των τακτικών χειρουργείων λόγω του κορωνοϊού.

Παρά το μείζον πρόβλημα της πανδημίας, ωστόσο,  οι λοιπές σοβαρές παθήσεις του γενικού πληθυσμού παραμένουν, όπως π.χ. τα μακροχρόνια αλλά και έκτακτα θέματα υγείας που χρήζουν άμεσης νοσηλείας, χειρουργείων και ανάλογης περίθαλψής τους, ενώ επιπλέον, θα πρέπει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται  μείωση των κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή της Λάρισας και συνεπώς σταδιακή αποσυμφόρηση των κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου».

Σε αυτό το πλαίσιο και δεδομένου ότι ιατρικοί κύκλοι της Λάρισας κάνουν λόγο για μια διαμορφωθείσα κατάσταση που εκ των πραγμάτων προωθεί ασθενείς σε ιδιωτικές δομές υγείας και υπονομεύει το παρόν και το μέλλον του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, ρωτώ τον  αρμόδιο Υπουργό Υγείας, για το αν είναι ενήμερος για το θέμα αυτό και μάλιστα, παρά την αντίθετη γνώμη του Διοικητή του ΓΝΛ και των γιατρών, καθώς και πότε θα επανέλθει το Γ.Ν. Λάρισας σε καθεστώς έστω και μερικής κανονικότητας των δραστηριοτήτων του, εφόσον κατά τα φαινόμενα κάτι τέτοιο επιτρέπεται από τη βελτίωση του επιδημιολογικού φορτίου στην περιοχή μας»