Ένα από τα βασικά στελέχη της φετινής ΑΕΛ, ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, αποχωρεί από την ομάδα καθώς δεν υπολογίζεται από τον Άγγελο Αναστασιάδη, έχοντας πραγματοποιήσει μία μάλλον μέτρια χρονιά.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πήρε το χρόνο που χρειαζόταν για να αξιολογήσει τους παίκτες από το ρόστερ που κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη Super League, κάνοντας τις εισηγήσεις του για το ποιοι παίκτες επιθυμεί να παραμείνουν και ποιοι όχι.

Σήμερα η έκθεση του Μακεδόνα τεχνικού, ανακοινώθηκε από το ραδιόφωνο της ομάδας για το ποιοι παίκτες θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Στους τερματοφύλακες Ξενοδόχοβ και Καβουσάκης αναμένεται να συνεχίσουν, ενώ αυτός που θα αποχωρήσει θα είναι ο Πατσιογιώργος. Την τριάδα κάτω από τα δοκάρια θα συμπληρώσει ο Ματίας Ντεγκρά που αποκτήθηκε χθες.

Στο κέντρο της άμυνας τώρα όπου αποκτήθηκαν αρκετοί παίκτες, αναμένεται να συνεχίσει μόνο ο βασικός την περασμένη χρονιά Γιοβάνοβιτς, καθώς Βέρτζος και Κομεσίδης αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν. Από εκεί και πέρα συνεχίζουν οι νεαροί Σουλιώτης και Δαμιανάκης, ενώ σε αυτούς προστίθενται και οι Γκόλιας και Λεάντρο.

Η αριστερή πτέρυγα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα με Μονιάκη και Κοντοχρήστο να συνεχίζουν κανονικά. Το ίδιο ισχύει και από δεξιά καθώς εκτός από τον Νικολακάκη που έχει υπογράψει στα Τρίκαλα, οι Μασούρας, Ρέντζας και Ζέρης παραμένουν στην ομάδα.

Μπροστά από την άμυνα θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αναστασόπουλος που επεκτάθηκε και το συμβόλαιό του, όχι όμως και ο Μπανούσης, που στη θέση του ήρθε ο Άντονι Φατιόν. Ενώ παρελθόν θα αποτελέσει και ο Ναγιάρ. Για το χώρο του κέντρου θα παραμείνει ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος, όπως και ο Γκέρτι Χοτζάλι που η ομάδα πιστεύει αρκετά σε αυτόν. Ένας εκ των αρχηγών της περσινής χρονιά όμως αναμένεται να αποχωρήσει και αυτός είναι ο Ουρτάδο.

Στα άκρα της επίθεσης κατάφεραν να πείσουν τον τεχνικό της ΑΕΛ οι Ροβίθης, Βαρέλα, Κρητικός ενώ σε αυτούς προστέθηκε ο Τσίμο Ναβάρο και ο Μίλος Ντέλετιτς που ήρθαν με μεταγραφή. Αντίθετα έκπληξη προκαλεί η αποχώρηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη, ενώ θα ακολουθήσει και ο Πάτο την πόρτα της εξόδου.

Τέλος στην επίθεση δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μίλαν Μπόγιοβιτς, ενώ παρά τα παράπονα που είχε εκφράσει ο Αλέξης Κούγιας για το Ματθαίο Μαρουκάκη, ο Λημνιός επιθετικός πήρε το πράσινο φως για να παραμείνει. Μαζί του και ο Δημήτρης Καπός που ανέβασε στο τέλος της χρονιάς της μετοχές του ενώ στην ομάδα ήρθε και ο Νίκος Γιαννιτσάνης.

Από εκεί και πέρα οι τρεις παίκτες που είχαν φύγει με δανεισμό (Μανακούσιος, Χάμος και Καμπλιώνης) θα αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας από τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ενώ ο προπονητής της ΑΕΛ θα βγάλει και νέα συμπεράσματα στις προπονήσεις που θα ξεκινήσουν για τυχόν αλλαγές. Από εκεί και πέρα αναμένεται να πραγματοποιηθούν ακόμα δύο μεταγραφές για την ΑΕΛ για τη βασική ενδεκάδα.

Πηγή: larissasportnews.gr