Πεπεισμένος ότι θα ανατραπεί η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που λίγο έλειψε να τινάξει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος στον αέρα, εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis, ο κ. Κούγιας προανήγγειλε προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο της Ομοσπονδίας και δήλωσε βέβαιος για τη δικαίωση της διοργανώτριας αρχής.

«Ξεκινάμε με τη δική μας προκήρυξη, συμμετέχουν 16, πέφτουν 3 ομάδες και ανεβαίνει μία ομάδα από τη Φούτμπολ Λιγκ. Χαρακτηρίζουμε παράνομη την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ και θα προσφύγουμε στο διαιτητικό δικαστήριο όπου λόγω των παρανομιών των αποφάσεων είναι σίγουρο πως θα κερδίσουμε. Υπάρχουν διάφορες πλημμέλειες οι οποίες προβλέπονται στην απόφασή μας. Εχουμε δει πως αυτά που αποφάσισε η ΕΠΟ είναι παράνομα διαδικαστικά», είπε. 

Ερωτηθείς αν υπήρχε συμφωνία με τον υφυπουργό και την ΕΠΟ, απάντησε: «Πράγματι υπήρχε συμφωνία και στο τέλος θα δικαιωθεί η συμφωνία αυτή, γι΄ αυτό κάναμε αυτή την προκήρυξη. Πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου που η ΕΠΟ ανατρέπει εισήγηση της Super League. Υπήρχε συμφωνία με την ΕΠΟ, τον κ. Γραμμένο και το υπουργείο και γι΄ αυτό συμφωνήσαμε στη μείωση των ομάδων. Εμείς επιμέναμε να μην μειωθούν οι ομάδες αλλά και ο υπουργός επέμενε για να δώσει τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο τρόπος που έγινε η διαδικασία είναι το πρόβλημα. Δεν κατατέθηκε στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, προκήρυξη της Football League». 

Για την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, σχολίασε: «Μόνο οι άνθρωποι της Εκτελεστικής Επιτροπής γνωρίζουν γιατί το έκαναν. Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ ενέκρινε το 3-1 με τον κ. Γραμμένο να αλλάζει την ψήφο του και να είναι μεταξύ των 10 που ψήφισε υπέρ του 4-2 με μπαράζ. Ναι στο 3-1 ψήφισαν οι 4 εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ, συν τον κ.Παπαχρήστο της Αιτωλοακαρνανίας και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ Ξάνθης. Είναι βέβαιο πως το Διαιτητικό Δικαστήριο θα ανατρέψει αυτή την απόφαση». 

Όσο για τη διαιτησία, ευχήθηκε «να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα, με καλές διαιτησίες και να μην κρίνονται τα πρωταθλήματα στις δικαστικές αίθουσες. Είχαμε τόσο ωραίο πρωτάθλημα πέρυσι μέχρι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Να έχουν αυτοσυγκράτηση οι φίλαθλοι, οι παράγοντες και οι δημοσιογράφοι. Οι ομάδες μας αποκλείουν καλές ομάδες χωρίς να έχουν δώσει επίσημο αγώνα πρωταθλήματος».