Δυο χρόνια τώρα γινόμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου λασπολογίας και παραφιλολογίας. Η εξουσία είναι το ναρκωτικό της Νέας Δημοκρατίας και είναι πλέον αντιμέτωπη με «το σύνδρομο της στέρησης». Η «στέρηση» από την εξουσία την έχει οδηγήσει στον εξευτελισμό της. 

Με την ψήφιση του προϋπολογισμού όμως τα ψέματα καταρρίπτονται και η κυβέρνηση απαντά με αριθμούς. Με 15% αύξηση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων, είναι αβάσιμο να ισχυρίζονται ότι η αγροτική παραγωγή έχει καταστραφεί. Όταν ο φόρος που αντιστοιχεί σε αγροτικά εισοδήματα είναι 175.800.000 ευρώ , είναι χυδαίο να επικαλούνται ότι υπάρχει φοροεπιδρομή της τάξης των 500εκατ ή του 1δις. Όταν το 89% των αγροτών με βάση τα εισοδήματά τους, πρόκειται να λάβουν επιστροφή φόρου( χάρη στο σύνολο του αφορολόγητου ορίου που θεσπίσαμε) είναι εμπαιγμός να δηλώνεις το αντίθετο δημόσια και εις γνώση σου. Αυτά δείχνουν τα επίσημα στοιχεία και αυτήν είναι η αλήθεια. Αν από την μεριά της η αντιπολίτευση δεν τολμά να πει την αλήθεια, τότε οφείλει να την σεβαστεί και να μην ρίχνει λάσπη στον ανεμιστήρα.

Έχουμε διασφαλίσει για τον αγροτικό κόσμο ένα δίκαιο και ανταποδοτικό συνταξιοδοτικό σύστημα. Η παρωδία και το ψέμα του τριπλασιασμού των εισφορών πρέπει να σταματήσουν. Το σύστημα αυτό είναι η ενσάρκωση της συνταγματικής επιταγής για την δίκαιη συνεισφορά του καθενός με βάση την οικονομική και φοροδοτική του ικανότητα. Μεταρρυθμίσαμε ένα οριζόντιο καθεστώς το οποίο μέχρι τώρα δεν βρισκόταν σε συνάρτηση με το εισόδημα. Η αντιπολίτευση, η οποία μας κατηγορεί σήμερα, ψήφισε την καταδίκη της αγροτικής σύνταξης με την κατάργηση της κρατικής εισφοράς, εμείς από την άλλη πλευρά, νομοθετούμε την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ συν τις εισφορές του ασφαλισμένου. Αυτήν είναι η διαφορά μας και γι’αυτόν τον λόγο ενοχλούνται. 

Καλούμαστε να απολογηθούμε για αύξηση του κόστους παραγωγής λόγω του ΦΠΑ. Ένας ουδέτερος φόρος ο οποίος επιστρέφεται. Είναι λοιπόν άξιο απορίας το πώς αυξάνει το κόστος ένας φόρος ο οποίος αφού πληρωθεί, επιστρέφεται. Πυροτεχνήματα εντυπώσεων χωρίς καμία ουσία. Η κυβέρνηση αυτή αποπληρώνει χρωστούμενα και εκκρεμότητες από το 2007 και έπειτα, που ξεπερνούν τα 3,5 δις ευρώ , νοικοκυρεύοντας το σύστημα και οικοδομώντας ένα σταθερό και δίκαιο πλαίσιο για την ανάπτυξη της αγροτικής οικογένειας. Προσπαθεί να αναβιώσει το συνεταιριστικό εγχείρημα το οποίο οι πολιτικές και τα στελέχη της αντιπολίτευσης οδήγησαν στην χρεοκοπία και την κατακρεούργηση του . Είναι θράσος να βομβαρδίζουν με ψεύδη τον αγροτικό κόσμο, αυτοί οι οποίοι  τόσα χρόνια τον οδηγούσαν  στον γκρεμό και τον άφηναν απροστάτευτο στην επίθεση του κεφαλαίου.

Εν κατακλείδι, έχουμε χρέος να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο να σταθεί όρθιος και να αναπτυχθεί. Είναι αναγκαία μια σοβαρή και εμπεριστατωμένη αντιπολιτευτική τακτική. Καλούμε την Νέα Δημοκρατία  να προσγειωθεί στην πραγματικότητα, να αφήσει τα ψεύδη και την λασπολογία και να συνδράμει στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότηση αυτού του τόπου. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, ο κόσμος θα μας κρίνει με βάση την καθημερινότητά του.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ελευθερία"