Nα αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια για τις ζημιές που υπέστησαν και φέτος εξαιτίας των καιρικών φαινομένων και του παγετού ζητούν οι αμυγδαλοπαραγωγοί του Νομού Λάρισας, καθώς για μία ακόμη φορά παρατηρείται ακαρπία και καρπόπτωση στις καλλιέργειές τους.
Οι παραγωγοί βρέθηκαν σήμερα στον ΕΛΓΑ Λάρισας προκειμένου να ζητήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, ενώ αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί συνάντηση τη Μεγάλη Τρίτη στην Αθήνα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Για μία ακόμη φορά εξάλλου θέτουν θέμα αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ για τα ζημιογόνα αίτια.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, όσο και ο Δήμαρχος Τεμπών, Κώστας Κολλάτος, επαναλαμβάνοντας αμφότεροι τη σημασία να αποζημιωθούν εγκαίρως και δίκαια οι παραγωγοί γιατί η κατάσταση στην οποία οδεύουν είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Μπίλης.
Από την άλλη, ο πρόεδρος των αμυγδαλοπαραγωγών Όσσας, Αντώνης Ζέλφος, επεσήμανε ότι το πρόβλημα αφορά ουσιαστικά όλο τον Νομό Λάρισας και προκύπτει από τα καιρικά φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου που επηρέασαν τα δέντρα και δεν μπορούν πλέον να «δέσουν» καρπούς.
«Πρόκειται για 1,6 εκατ. δένδρα και για πάμπολλους παραγωγούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέλφος τη στιγμή που αρκετοί συνάδελφοί του επεσήμαιναν ταυτόχρονα ότι η ζημιά αφορά το σύνολο της Κεντρικής Ελλάδας και ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ θα πρέπει να αναγνωρίσει άμεσα τη ζημιά και να προχωρήσει σε αναγγελία.

Xρυσόστομος Τρίμμης (thessaliatv.gr)