Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος αγροτών και γενικά των φυσικών προσώπων καθιερώνεται η 30η Ιουνίου αντί της 30η Απριλίου που ίσχυε, βάσει σχετικής τροπολογίας που ψηφίστηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου. Επίσης με την ίδια τροπολογία μειώνονται οι δόσεις του φόρου εισοδήματος των συνεταιρισμών, των εταιρειών και λοιπών νομικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, με την εν λόγω τροπολογία μειώνεται ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων από οκτώ σε έξι, η πρώτη εκ των οποίων δεν καταβάλλεται πλέον με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής αυτής και οι υπόλοιπες πέντε μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών. Τα ανωτέρω ισχύουν από το φορολογικό έτος 2016 και μετά.
Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες ψηφίστηκε με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν την αρχή του σχεδίου νόμου, υπερψήφισαν ωστόσο ορισμένα άρθρα του και τροπολογίες που εντάχθηκαν σε αυτό.