Από τον κ. Ηρακλή Γερογιώκα, μέλος της Π.Ε. της ΝΔ λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο:
"Η Ελπίδα έρχεται, η Αγιά αλλάζει. Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τσίπρα- αυτό της υποτίμησης της νοημοσύνης  μας- κινείται για μια ακόμη φορά ο απερχόμενος δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας.  Πουλώντας φρούδες ελπίδες , υποσχόμενος ένα μέλλον για την επαρχία διαφορετικό από αυτό που ο ίδιος έχει χαράξει , σαν να μην ήταν παρών στη περιοχή τα τελευταία 25 χρόνια, προσπαθεί να πείσει τον ίδιο του τον εαυτό ότι το όραμα που, ίσως και να είχε κάποτε, εξακολουθεί να υφίσταται. 
Το «όραμα» του πλέον συνοψίζεται  σε εξόφθαλμες απευθείας αναθέσεις, σε ταχτοποιήσεις ημετέρων, σε λασπολογία απέναντι σε κάθε αντίλογο, σε αλαζονική αδιαφορία για τα θέλω των συμπολιτών του και φυσικά στο ίδιον όφελος.
 Είναι τραγικό για την περιοχή να ασχολείται με τα κοινά της ένας άνθρωπος τόσο νέος που ταυτόχρονα αναδύει τόσο από το παρελθόν που η Ελλάδα πρέπει να αφήσει πίσω της.
 Η ΝΔ, υποστηρίζοντας εμπράκτως το ανεξάρτητο της αυτοδιοίκησης δεν μένει αδιάφορη σε πρακτικές του χθες. Μπορεί η έδρα του Σύριζα να μην «έκατσε» στον κ. Γκουντάρα και  η καρέκλα του δημάρχου να είναι μονόδρομος για την επαγγελματική του αποκατάσταση , αλλά το μάρμαρο της απραγίας  δεν θα το πληρώσουν πάλι οι πολίτες. Η  Αγιά πρέπει να αλλάξει σελίδα."