Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το 2024 στον Δήμο Λαρισαίων.

Το έργο στοχεύει στην καταπολέμηση των κουνουπιών μέσω της μείωσης του πληθυσμού τους και του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους, στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης κουνουπιών και στην παρεμπόδιση της επαφής μεταξύ διαβιβαστών και ανθρώπων.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους.

Η ανάδοχος εταιρεία έχει προχωρήσει στην εφαρμογή ψεκασμών στις περιοχές του Αγίου Γεωργίου, των Λαχανοκήπων, του Αγίου Κωνσταντίνου, των Αγίων Σαράντα, της Μάνδρας και του Κουτσόχερου και ακολουθούν οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Λαρισαίων, πέρα από τις περιοχές που τελούν υπό συστηματική επιτήρηση (από την παλαιά κοίτη Πηνειού έως την περιφερειακή, βιολογικοί καθαρισμοί Λάρισας και Γιάννουλης, καθώς και σε σημειακές εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης και του Δήμου).

«Το εκτελούμενο έργο στοχεύει στην προστασία της Δημόσιας Υγείας αλλά και στον περιορισμό της όχλησης από τα κουνούπια των κατοίκων της Λάρισας. Φέτος, προχωρήσαμε νωρίς στην υπογραφή της σύμβασης, ώστε να ξεκινήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ιδιαίτερα στις περιοχές του Δήμου Λαρισαίων όπου εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα», υπογραμμίζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αστικής και Περιαστικής Ανάπτυξης, κ. Κώστας Βλαχούλης.

Να σημειωθεί ότι οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται τόσο στην τηλεφωνική γραμμή που έχει διατεθεί από την ανάδοχο εταιρεία χωρίς χρέωση (6974132700 και e-mail: ecotechnical@gmail.com) όσο και στο τηλέφωνο του Δήμου Λαρισαίων (Γραφείο Πολιτών) 2413-500400 και e-mail.:grpoliton@larissa.gov.gr.