Καλά διαβασμένοι, έχοντας εντρυφήσει στις πράξεις που ανήρτησαν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο διαδίκτυο και δη στο Πρόγραμμα «Διαύγεια», αποδεικνύονται απατεώνες που μέσω τηλεφώνου επιχειρούν να εξαπατήσουν επαγγελματίες της περιοχής.

Οι επιτήδειοι, έχοντας διαβάσει δημοσιευμένες πράξεις, τηλεφωνούν σε επαγγελματίες τους οποίους προσπαθούν να αιφνιδιάσουν, καθώς συστήνονται ως εκπρόσωποι φορέα με τον οποίο έχουν όντως συνεργαστεί επαγγελματικά στο παρελθόν.

Έτσι, επικαλούνται οικονομικά μεγέθη και δεδομένα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού όντως έχουν προηγηθεί συναλλαγές μεταξύ των δύο εταίρων, αποσκοπώντας στην εξαπάτηση του επαγγελματία και υποψήφιου θύματος, με απώτερο σκοπό την πρόσβαση στον τραπεζικό λογαριασμό και την εκταμίευση των διαθέσιμων χρηματικών ποσών (...)

Το πνεύμα των ημερών εκμεταλλεύονται και… «Πιστοί», καθώς καταγράφονται ήδη κλοπές πιστωτικών καρτών σε ναούς. Οι απατεώνες, έχοντας καταφέρει, με διάφορους τρόπους, να αποσπάσουν τις πιστωτικές κάρτες των πολιτών, προχωρούν σε αγορές, κάνοντας χρήση του αριθμού της κάρτας.

Μάλιστα, για να μην κινήσουν υποψίες, μέσα σε λίγα λεπτά μετά τις αγορές αφήνουν τις κάρτες στους ναούς ή τις επιστρέφουν σε ιερείς και μέλη των ερανικών επιτροπών. Ο κάτοχος της κάρτας μέσω του ναού ενημερώνεται άμεσα από την τράπεζα πως έχει βρεθεί η κάρτα του και την παραλαμβάνει, ενώ στη συνέχεια αποδεικνύεται πως έχουν γίνει ήδη συναλλαγές, που ανάλογα και με το πιστωτικό όριο, συνήθως αφορούν σε μικρά χρηματικά ποσά.

Λ.Ε. kosmoslarissa.gr (Mε πληροφορίες από Βαγγέλη Κακάρα, Ελευθερία)