«Θεωρώ ότι πολλές φορές υπάρχει υπερβολή στα social media και ο τρόπος που χρησιμοποιούνται εκφεύγει και από τα όρια που η πολιτική πρέπει να θέτει για να υπάρχει σοβαρότητα», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ντσούνο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας τη χρήση των social media από τα κόμματα στην πορεία προς τις Ευρωεκλογές και συμπλήρωσε ότι «στην πολιτική αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τα πραγματικά διακυβεύματα, δηλαδή το τι διαφορετικό προτάσσει το κάθε πολιτικό κόμμα.

Σήμερα όμως, υπάρχει η πολιτική του “μαέστρου”, δηλαδή η πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας η οποία οδηγεί την συζήτηση και το δημόσιο διάλογο εκεί που επιθυμεί, ενώ την ίδια στιγμή τα κόμματα δεν έχουν τις “μιντιακές” και επικοινωνιακές δυνατότητες για να προβάλλουν τα ζητήματα αυτά. Κάπως έτσι κατακλύζεται η επικαιρότητα».

Η Βουλευτής Λάρισας αναφέρθηκε στη συνέχεια στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πρόστιμα στην Ελλάδα και θέση του ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ευρωπαϊκή εποπτεία και ανέφερε χαρακτηριστικά «Η επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα τεράστιο θέμα και προκαλεί τεράστια εντύπωση που ο Υπουργός κ. Αυγενάκης σήμερα παραμένει στη θέση του. Είναι κάτι που αν γινόταν σε άλλες εποχές δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο επέβαλε σε βάρος της χώρας μας πρωτοφανές πρόστιμο εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, πρόστιμο για τις πληρωμές το 2020, το 2021, το 2022, αλλά και για τον τρόπο που το Υπουργείο εφάρμοσε τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις το 2023. Να σας θυμίσω ότι οι αγρότες της Ελλάδας και της Θεσσαλίας δίνουν καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα. Στη Θεσσαλία κάναμε “μαύρο Πάσχα”. Πηγαίναμε να ευχηθούμε χρόνια πολλά στους αγρότες την Μεγάλη Εβδομάδα, τους λέγαμε να κάνουν κουράγιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και μας απαντούσαν ότι τους καταβλήθηκαν μειωμένες αγροτικές ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. “Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις” αποκαλύφθηκε η αλήθεια».

Στη συνέχεια, η Βουλευτής Λάρισας, αναφέρθηκε στην πολιτική εντυπώσεων που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε «φτάνει πια να προσπαθεί κάθε φορά ο ΣΥΡΙΖΑ να ερμηνεύσει και να εξηγήσει τις δηλώσεις του αρχηγού του. Με τον τρόπο αυτό, βυθίζουν το πολιτικό μας σύστημα και τούτο αφορά όλο το πολιτικό σύστημα αν δεν μπορούμε να σταθούμε απέναντι στο λαό και στην ιστορία με αλήθειες. Δεν βοηθά κανέναν αυτή η τοξικότητα, να λένε δηλαδή ότι “εγώ θα τα κάνω όλα” και για “μπουρμπουλήθρες στις κολυμπήθρες”».

«Από την άλλη» σημείωσε κλείνοντας την τοποθέτησή της η Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «έχουμε έναν Πρωθυπουργό που χάνει τα λόγια του όταν τον ρωτάνε για τη Μονή της Χώρας και ψελλίζει ένα “αχρείαστο ήταν” σαν να μάλωνε ο δάσκαλος το μικρό παιδάκι που έκανε αταξία. Κι όλα αυτά την ώρα που προσβάλλεται κατάφωρα η Ορθοδοξία, ο πολιτισμός, τα μνημεία. Σας καλώ να δείτε τι σημαίνει η λέξη αυτή και αν ήταν έκφραση ανάλογη της σημασίας του γεγονότος!

Καθαρός λόγος λοιπόν. Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή. Χρειάζεται ορθός και συγκεκριμένος λόγος, χωρίς λαϊκισμούς, με συναινέσεις εκεί που πρέπει για να μπορέσουμε να πάμε τη χώρα μπροστά, κοστολογημένα πράγματα χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες. Ο σκοπός της πολιτικής είναι ένας : Να κάνει τους ανθρώπους να ζουν όλοι αξιοπρεπείς - αλλιώς η πολιτική δεν έχει λόγο να υπάρχει».