Η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων οργάνωσε κύκλο κουκλοθεατρικών παραστάσεων για τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ- ΚΔΑΠ ΜΕΑ” του Δήμου που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν από το Κουκλοθέατρο Λαμίας στους Παιδικούς Σταθμούς ήταν “Το ταξίδι της νεροσταγόνας” μια διαδραστική παράσταση για τον κύκλο του νερού, “Η κοκκινοσκουφίτσα φορούσε” ένα παιχνίδι χρωμάτων για την εκμάθηση των βασικών χρωμάτων και “Το αγρόκτημα”, μια διαδραστική παράσταση για τη γνωριμία των παιδιών με τα ζώα του αγροκτήματος.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού που είναι εγγεγραμμένα στα ΚΔΑΠ – ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου παρακολούθησαν την παράσταση “Φτου και Βγαίνω”, ένα μοναδικό ταξίδι στο χρόνο για να γνωρίσουν το παιχνίδι και την εξέλιξή του από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή.

Το κουκλοθέατρο, με τη μακρά ιστορία του, αποτελεί έναν πολύτιμο πόρο στον κόσμο της παιδαγωγικής και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη των παιδιών.

Προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, διεγείρει την έκφραση συναισθημάτων καθώς και την κοινωνική αλληλεπίδραση Μέσα από τον κόσμο του κουκλοθεάτρου τα παιδιά κατανοούν τον κόσμο γύρω τους με ασφάλεια και δημιουργικότητα.

Όλες αυτές τις δεξιότητες, σύμφωνες με τις σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές, υποστηρίζει χρόνια τώρα με τις εκπαιδευτικές δράσεις της η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου με στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών ώστε να γίνουν ευτυχισμένες και ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Πολλές παραστάσεις παρακολούθησαν και συμμετείχαν διαδραστικά η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας.