Η Παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της στην 2η συνάντηση παιδικών χορωδιών στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, την Κυριακή 21/04/2024.

Την συνάντηση διοργάνωσε ο Δήμος Λαμιέων και το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Άνοιξη Μουσικής στην πόλη» και διήρκεσε δύο μέρες, το Σάββατο 20/04  για τις μικτές χορωδίες και την Κυριακή 21/04 για τις Παιδικές Νεανικές χορωδίες.

Την παιδική χορωδία Λάρισας διηύθυνε η μαέστρος Ειρήνη Μάμμου και στο πιάνο συνόδευσε η Ελένη Κουτή. Το πρόγραμμα που παρουσίασε η χορωδία ήταν :

  1. «Now the sun is shining» – μουσική Peter Mitcel / στίχοι Anna Haxworth, φλάουτο Ραφαέλα Σειντοπουλου
  2. «Πού ‘ναι πιο καλά» - μουσική Μίκης Θεοδωράκης / στίχοι Βασίλης Ρώτας, επεξ. Δημήτρης Καρβούνης , σόλο φωνή: Οικονόμου Μαρίζα, Τσακμάκη Χαρά, Τσόγκας Κυριάκος.
  3. «Τα ραφτικά της γιαγιάς» - μουσική Σάκης Τσιλίκης / στίχοι Καλαμίτσης Γιάννης, επεξ. Ειρήνη Μάμμου
  4. «Το γαϊτανάκι» - μουσική Λουκιανός Κηλαηδόνης / στίχοι Γιάννης Ρίτσος, επεξ. Δημήτρης Καρβούνης
  5. «Τα χρώματα του ανέμου» - Alan Menken/ Stephen Schwartz, Arr.Mac Huff

Στη συνάντηση πήραν μέρος συνολικά 5 παιδικές/νεανικές  χορωδίες : Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Δήμου Ελασσόνας, Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και 1ου Δημοτικού Σχολείου μεταμόρφωσης Αττικής.

Την αποστολή απο το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  συνόδευσε η καθηγήτρια του ωδείου κα Ολυμπία Τσαγιάννη και γονείς των παιδιών της χορωδίας.