Για 2η χρονιά φέτος η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας διοργανώνει τμήματα άθλησης για όλους, τα οποία θα πραγματοποιήσει σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η συμμετοχή στα τμήματα άθλησης είναι δωρεάν για όλους και η χρηματοδότησή τους γίνεται από τους ίδιους τους πόρους του Δήμου.

Τα προγράμματα άθλησης αφορούν τα παιδιά και τους ενήλικες, γυναίκες και άντρες και έχουν τίτλο: «Εργαστήρια Ευεξίας & Κύκλοι Άθλησης 2024».

Οι «Κύκλοι Άθλησης» απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους ώστε να γνωρίσουν τις βασικές δεξιότητες διαφόρων αθλημάτων. Τα μαθήματα διεξάγονται από έμπειρους εκπαιδευτές/προπονητές και τα παιδιά θα αθληθούν, θα ψυχαγωγηθούν και ταυτόχρονα μπορεί να διαφανεί η κλίση τους σε κάποιο άθλημα.

Τα «Εργαστήρια Ευεξίας» θα συμβάλλουν στην εκγύμναση και στην αναψυχή των ενηλίκων, αντρών και γυναικών.

Οι άξονες γύρω από τους οποίους κινείται το συνολικό πρόγραμμα άθλησης είναι η βελτίωση της υγείας, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, η δια βίου φυσική άσκηση και η ποιοτική διαχείριση του ελεύθερου χρόνου του γενικού πληθυσμού του Δήμου και η καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης από μικρή ηλικία.

Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η κ. Βίκη Παγγέα, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου σε θέματα αθλητισμού.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν:

1)«ΚΥΚΛΟΙ ΑΘΛΗΣΗΣ» για παιδιά Δημοτικού & Γυμνασίου:

.Μπάσκετ

.Τένις

.Στίβος (βασικά αγωνίσματα του κλασσικού αθλητισμού)

.Ποδόσφαιρο

.Βόλεϊ

2)«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΞΙΑΣ» για ενήλικες:

Για γυναίκες:

∙Zumba

∙Ήπια Γυμναστική

∙Δυναμική Γυμναστική

Για άντρες:

∙Γυμναστική Γενικής Ενδυνάμωσης

Από Πέμπτη 28 Μαρτίου ως και Πέμπτη 11 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δεν απαιτείται αγορά ειδικού εξοπλισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν τις αιτήσεις ενδιαφέροντος για ενήλικες και παιδιά από την ιστοσελίδα του Δήμου Ελασσόνας: www.dimoselassonas.gr και να τις υποβάλλουν ηλεκτρονικά με τον ανάλογο τίτλο, «Εργαστήρια Ευεξίας» ή «Κύκλοι Άθλησης», με αποστολή στο e-mail: dimoselassonas@gmail.com  ή με φυσική παρουσία στο Πρωτόκολλο του Δήμου, 6ης Οκτωβρίου 57, Ελασσόνα (υπόψιν κ. Βίκης Παγγέα), από 08:00 ως 15:00 καθημερινά.

Ο κάθε αιτών συμπληρώνει με τον αριθμό 1 την πρώτη προτίμηση και ακολουθούν αριθμητικά οι επόμενες προτιμήσεις του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Δωρεάν Πρόγραμμα Άθλησης 2024 του Δήμου Ελασσόνας:

τηλέφωνο επικοινωνίας: 2493350227 κ. Τσιάρα Ευγενία μέρες & ώρες επικοινωνίας: Δευτέρα ως και Παρασκευή 08:30-14:30