Μεγάλη ταλαιπωρία και κινδύνους αντιμετωπίζουν οι ασθενείς του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας καθώς ο αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό.

Για το θέμα είχε εκδόσει ανακοίνωση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Λάρισας επισημαίνοντας τα εξής: «Το Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΛ καταγγέλλει την κοροϊδία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τις υποδομές στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και συνολικά στον Νομό. Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Υγείας και της φιέστας που έστησε στα δύο Νοσοκομεία δεν μπορεί να κρύψει την κατάρρευση των υποδομών και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας χορτάσαμε υποσχέσεις από το Υπουργείο Υγείας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τις Διοικήσεις για νέες πτέρυγες, καινούριο αξονικό καθώς και για ενεργειακές αναβαθμίσεις στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας. Συχνά τα τελευταία χρόνια ανακοινώνεται από διαφορετικούς υπηρεσιακούς παράγοντες, πριν τις εκλογές, η όταν εκλέγεται η διορίζεται κάποιος καινούργιος στην Διοίκηση η νέα πτέρυγα του ΓΝΛ, η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου καθώς και άλλα μεγάλα έργα στο Νοσοκομείο μας, όπως ο νέος αξονικός. Συνεχώς ανακοινώνονται Διορισμοί στα τοπικά μέσα αλλά το μόνιμο προσωπικό του Νοσοκομείου κάθε χρόνο είναι και λιγότερο καθώς οι συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις υπερτερούν των διορισμών. Η πρωτοφανής καθυστέρηση των παραπάνω σημαντικών παρεμβάσεων για το ΓΝΛ και τα ΚΥ έρχεται σε αντίθεση με την υπερβολική βιασύνη των απογευματινών χειρουργείων επί πληρωμή που εκμεταλλεύεται τον πόνο του κόσμου και τους κακοπληρωμένους ιατρούς των Δημοσίων Δομών καθώς οι μισθοί είναι προτελευταίοι στην ΕΕ των 27 (μόλις ξεπερνάμε την Βουλγαρία) και δεν εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του ΣτΕ για επαναφορά των μισθών των Ιατρών στα επίπεδα του 2012.

Ο αξονικός του Νοσοκομείου μας χάλασε από την Παρασκευή, δεν αποτελεί νέο, ούτε έκπληξη καθώς έχει ξεπεράσει τον προβλεπόμενο χρόνο λειτουργίας του. Επίσης, σε κάτι αναμενόμενο θα περιμέναμε μια πιο γρήγορη αποκατάσταση. Οι ασθενείς της εφημερίας καθώς και οι βαρέως πάσχοντες ασθενείς του Νοσοκομείου μας φυσικά και κινδυνεύουν από οποιαδήποτε μετακίνηση σε ιδιωτικά κέντρα ή στο Πανεπιστημιακό. Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας έχουν την αποκλειστική ευθύνη για το συγκεκριμένο ζήτημα καθώς το γνώριζαν.


Η εφημερία του Νοσοκομείου είναι επισφαλής και εξαιρετικά επικίνδυνη χωρίς αξονικό. Βαριά τραυματισμένοι και θύματα τροχαίων ατυχημάτων πρέπει να μεταφέρονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με όλους τους κινδύνους που αυτό εγκυμονεί, δεσμεύοντας ασθενοφόρα του ήδη αποδεκατισμένου από προσωπικό ΕΚΑΒ.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr