Έκκληση προς τους δημότες του απευθύνει ο Δήμος Τυρνάβου, προκειμένου να μην πετούν αντικείμενα και σκουπίδια στα ρέματα της περιοχής, καταστρέφοντας το περιβάλλον. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: 

Τα τελευταία ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο μας, όπως και σε όλη τη χώρα, ανέδειξαν για ακόμη μία φορά την ανάγκη υπεύθυνης στάσης τόσο από τους φορείς όσο και από τους πολίτες. Και ναι μεν η έγκαιρη προετοιμασία και η άμεση επέμβαση των Υπηρεσιών του Δήμου μας περιόρισαν σημαντικότατα τα όποια προβλήματα, πλην όμως οφείλουμε να παραμείνουμε σε εγρήγορση. 

Επαναλαμβάνουμε, λοιπόν, την έκκληση μας προς τους συνδημότες μας να σεβαστούν το περιβάλλον και να μην αποθέτουν αντικείμενα στα ρέματα. Φερτά υλικά, ξεριζωμένα δέντρα, οικοδομικά μπάζα, προϊόντα εκσκαφής, μπετά από ξέπλυμα μπετονιέρων, λάστιχα κάθε είδους, πλαστικά, σκουπίδια, αυτοκίνητα, ψόφια ζώα, αυθαίρετες παρεμβάσεις-κατασκευές δημιουργούν επικινδυνότητα για την ανθρώπινη ζωή, την ανθρώπινη υγεία και τις παραποτάμιες ιδιοκτησίες – περιουσίες.

Άλλωστε, η κείμενη νομοθεσία περί προστασίας του περιβάλλοντος είναι σαφής, επιφυλάσσοντας αυστηρότατες ποινικές κυρώσεις στους υπαιτίους, προβλέποντας ποινή φυλάκισης και χρηματική τιμή για όποιον με πράξη ή παράλειψη προκαλεί ρύπανση η υποβάθμιση του περιβάλλοντος ως προστατευόμενου έννομου αγαθού.

Ως Δήμος Τυρνάβου, πάντα μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων μας, θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας των συνδημοτών μας. Καλούμε, παράλληλα, κάθε συνδημότη να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή.