Νέο παιδικό σταθμό αποκτά ο Πυργετός από το πρόγραμμα Leader της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην Τ.Κ. Πυργετού» προϋπολογισμού 299.999 ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Τεμπών Γιώργο Μανώλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΕΝΟΛ και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, προχωράμε στη διαμόρφωση του χώρου για τη στέγαση Παιδικού Σταθμού στον Πυργετό» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Με ολοκληρωμένο πρόγραμμα και στρατηγική, εκσυγχρονίζουμε τις σχολικές κτιριακές υποδομές και αποδίδουμε σε παιδιά και εκπαιδευτικούς λειτουργικά, φιλικά και «πράσινα» κτίρια».

Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο, όπως είναι το Leader του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, για ανθρώπινα  έργα προστιθέμενης αξίας, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Ο νέος παιδικός σταθμός

Το έργο αφορά την επέκταση και διάφορες εργασίες σε υφιστάμενο κτίριο, που βρίσκεται στην ΤΚ Πυργετού για την μετατροπή και τη δημιουργία ενός νέου τμήματος νηπιακής φροντίδας στον Πυργετό του Δήμου Τεμπών.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο υφιστάμενο κτίριο, προκειμένου να είναι ένας παιδικός σταθμός πλήρως λειτουργικός, είναι κυρίως οικοδομικές (περίφραξη εξωτερικού χώρου, επέκταση του υφιστάμενου κτιρίου, θερμομόνωση, επιχρίσματα, χρωματισμοί, επενδύσεις, επιστρώσεις, μεταλλικές κατασκευές κλπ, κουζίνα και W/C.).

Προβλέπεται επίσης να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στα ηλεκτρολογικά δίκτυα καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο όπως εργασίες πρασίνου, κατασκευής σταμπωτού δαπέδου, τοποθέτησης περγκόλων καθώς και εξοπλισμού παιδικών χαρών για νήπια (προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού δαπέδου).