Να λάβει υπόψη τη δυσμενή συγκυρία της πανδημίας και να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο ζητά από την κυβέρνηση ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης, σημειώνοντας την αδήριτη ανάγκη να παραταθούν οι συβμάσεις των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Σε δήλωσή του, ο Λαρισαίος πολιτικός σημειώνει τα εξής: «Τουλάχιστον στην εποχή της πανδημίας οφείλει κάθε Κυβέρνηση να επιδείξει το κοινωνικό της πρόσωπο, θέτοντας ως άξονα της πολιτικής της, τον άνθρωπο, την εργασία, την επιβίωσή του. Υπό αυτό το δεδομένο, θα ήταν αυτονόητο να μεριμνήσει για την συνέχιση της εργασίας και απασχόλησης 36.500 εργαζομένων στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ 4/2020, το οποίο παρά τις συνεχείς ερωτήσεις στην Βουλή και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις 36.500 οικογενειών για παράταση του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας, εντούτοις, αυτή πρόκειται σύντομα να διακοπεί.

Οι 36.500 εργαζόμενοι που προσελήφθησαν με 8μηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς, θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανεργία, ενώ αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί με την συνέχιση του υφιστάμενου προγράμματος ή την έκδοση νέου.

Εξάλλου, οι υπηρεσίες που παρέχονται σε δήμους, περιφέρειες κλπ από τους εργαζομένους, καλύπτουν βασικές ανάγκες των υπηρεσιών, οι οποίες μετά την λήξη της εργασίας των συμβασιούχων θα βρεθούν υποστελεχωμένες και υποχρεωτικά θα ανατίθενται σε ιδιωτικές εταιρίες.

Το θέμα αυτό, όπως και το ζήτημα των παρατάσεων όλων των συμβασιούχων απαιτεί να δοθεί άμεσα πολιτική λύση με γνώμονα τον άνθρωπο και την αξιοπρεπή διαβίωση πλήθους οικογενειών.»